De crematoria in Bangkok en Pattaya moeten het vuur hoger opstoken om de vervuiling te verminderen

THAILAND:- Alle crematoria in Bangkok en Pattaya moeten voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door het ministerie van Nationale Hulpbronnen en Milieu als onderdeel van maatregelen om de vervuiling door PM2,5 te beperken.

Het bevel van het ministerie stonf op de website van de Royal Gazette gepubliceerd en in onmiddellijk in Bangkok en Pattaya van kracht gegaan.  Voor andere gebieden geldt een aanpassingsperiode van drie jaar.

Één inspectie van veel crematoria heeft uitgewezen dat er als gevolg van onvolledige verbranding veroorzaakt door lage temperaturen in de oven fijne stofdeeltjes en gevaarlijke gassen vrijkomen.

Khun Atthaphol Charoenchansa, directeur-generaal van de departement luchtvervuiling, zei dat er stappen waren ondernomen nadat departement veel klachten van mensen die in gemeenschappen in de buurt van crematoria wonen had ontvangen .

Hij voegde eraan toe dat als gevolg van Covid-gerelateerde sterfgevallen, crematoria een veel groter aantal lichamen hebben behandeld, wat tot meer vervuiling heeft geleid.

“Bij onvolledige verbranding kunnen geuren en schadelijke gassen vrijkomen, zoals koolmonoxide, zwaveldioxide, ammoniak, waterstofsulfide, stinkende methaanthiol en formaldehyde, dat wordt gebruikt voor het behoud van het lichaam”, zei hij.

De crematoria moeten voldoen aan de norm van het ministerie, om één verbrandingstemperatuur van ten minste 800 graden Celsius in te stellen, samen met andere vereisten, zal helpen de vervuiling te verminderen en de impact op de omliggende gemeenschappen te verminderen.”

Hij voegde eraan toe dat er ongeveer 25.500 crematoria in heel Thailand zijn en ongeveer 8.000 in steden zoals Bangkok & Pattaya.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!