De gouverneur van Bangkok gaat op de knieën om de stad leefbaarder te maken

BANGKOK:- De gouverneur Chadchart heeft de  inwoners van Bangkok uitgenodigd om 1 miljoen bomen te planten. De Bangkokianen kunnen zich vanaf volgende week aanmelden om deel te nemen aan het project om 1 miljoen bomen in de hoofdstad te planten, aldus Khun Chadchart Sittipunt.

Khun Chadchart sprak nadat hij zich had aangesloten bij het personeel van de Canadese ambassade om Bodhi- en Ironwood-bomen te planten in Vachirabenjatas Park in het district Chatuchak.

Hij zei dat tot nu toe tot 700.000 bomen in het kader van het project waren geplant.  Hij voegde eraan toe dat het stadhuis op zoek is naar jonge boompjes en plaatsen om ze te planten, zodat mensen aan het project kunnen deelnemen.

“Een leefbare stad is een stad met goed verzorgde bomen”, zei hij.

Alle 50 districtskantoren in Bangkok hebben boomspecialisten om ambtenaren te adviseren over het correct snoeien van bomen en het aanpakken van eventuele gerelateerde geschillen, zei Chadchart.

Hij benadrukte ook zijn “Bangkok 15 minuten”-beleid, dat erop gericht is kleine openbare parken te creëren zodat alle inwoners van Bangkok zich binnen 15 minuten lopen van een groene ruimte bevinden.

“Een goed openbaar park is er een in de buurt van de woningen van mensen,” zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!