CCSA schetst een alarmerende situatie in Thailand, 71 provincies moeten op scherp staan

BANGKOK:- Voor vandaag, een laatste deprimerend bericht over de Covid19 situatie in Thailand, het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft er bij de autoriteiten in 71 provincies buiten het grotere gebied van Bangkok op aangedrongen om thuis- en gemeenschapsisolatiefaciliteiten voor te bereiden, aangezien ziekenhuizen binnenkort overvol zullen zijn.  

Volgens de plv.  woordvoerster van de CCSA, Apisamai Srirangson, waren er binnen 24 uur 5.948 nieuwe gevallen van Covid-19 in het grotere gebied van Bangkok en 8.373 infecties in de 71 provincies.  

59 procent van alle besmettingen werd gevonden in de provincies, en voor het eerst overtroffen deze met 41 procent het aantal in het grotere gebied van Bangkok.  

Veel besmette mensen uit het grotere gebied van Bangkok werden geregistreerd in Nan, Phayao, Phrae, Uttaradit, Nakhon Sawan, Kamphaeng Phet, Phichit, Uthai Thani, Chai Nat, Khon Kaen, Nakhon Ratchasima, Mukdahan, Sisaket, Amnat Char, Yasothon en Ubon Ratchathani.

In deze provincies bereiken de middelen nu de grenzen van hun capaciteit.  In sommige gevallen is 70 procent van de ziekenhuisbedden al bezet en neemt het aantal doden en nieuwe infecties toe.  

“De lokale ziekenhuizen zijn misschien niet in staat om alle gevallen te behandelen en er zijn thuis- of gemeenschapsisolatiecentra nodig”, zo benadrukte Dr. Apisamai.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: PR Bureau Phuket
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “CCSA schetst een alarmerende situatie in Thailand, 71 provincies moeten op scherp staan”

  1. Het vacineren van de mensen duurdt toch ook zo lang waarom de injecitie’s alleen maar halen in bangkok en daar ligt het probleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!