De golfkarretjes, buggy’s staan in Thailand op het punt om belast te worden

BANGKOK:- Het kabinet van Thailand heeft de definitieve goedkeuring gegeven voor een nieuwe accijnsregeling voor kleinere gemotoriseerde voertuigen, waaronder golfkarretjes, ATV’s en buggy’s.  

Deze nieuwe regeling zal naar verwachting de regering 400 miljoen baht extra per jaar opleveren.

 Het kabinet heeft de nieuwe voertuigaccijnsregeling goedgekeurd voor kleinere gemotoriseerde voertuigen, waaronder driewielige vrachtwagens, golfkarretjes, buggy’s en terreinvoertuigen (ATV’s).

De nieuwe accijns is bedoeld om duidelijkheid te scheppen over de inning van accijnzen op nieuwere vormen van gemotoriseerde voertuigen, en tegelijkertijd de elektrische auto-industrie te promoten voor milieubehoud.

De specifieke codes en tarieven voor elk van deze voertuigen zullen worden bijgewerkt in het gedeelte over voertuigen en motorfietsen van de ministeriële aankondiging die de accijnstarieven regelt, aangezien de accijnzen in het verleden niet van toepassing waren op sommige van deze items.

Deze nieuwe accijns zal van toepassing zijn op golfkarretjes, buggy’s en ATV’s die werken op meer dan 12 volt elektriciteit of op fossiele brandstof;  evenals driewielige voertuigen die op dezelfde manier werken als motorfietsen.

De overheid zal naar verwachting jaarlijks 400 miljoen meer inkomsten uit de belasting ontvangen, terwijl het nieuwe, verlaagde tarief voor driewielige vrachtwagens minder inkomsten uit deze voertuigcategorie zou betekenen.

Dit nieuwe, op elektriciteit gebaseerde accijnsstelsel is in lijn met andere vergelijkbare internationale belastingtarieven, terwijl het overeenkomt met de richting en het beleid van Thailand om als productiebasis voor elektrische voertuigen te dienen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “De golfkarretjes, buggy’s staan in Thailand op het punt om belast te worden”

 1. Gaan ze in de toekomst ook de Electric steps belasten???
  Zou erg jammer zijn.
  Het ideale vervoer middel voor Thailand.
  Miljeu vriendelijk en geruisloos..
  M
  Weinig kosten in stroom.
  Inmiddels een grote rage aan het worden.
  Al vele zien rijden in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!