Een pasgeboren baby uit een vuilnisbak door een motorrijder in Bangkok gevist

BANGKOK:-  Een 31-jarige motorrijder vond eerder deze week in de vroege morgen een huilend pasgeboren wezentje, welke was gedumpt in een vuilnisbak in de wijk Bang Kapi.

De politie traceerde later de moeder, een vrouw uit Myanmar, aan het werk in een levensmiddelenwinkel in de buurt.  Beiden werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, zo verklaarde de politie.

De politie en medewerkers van een reddingsdienst werden rond 01.30 uur naar een zijstraat in de buurt van de Chao Phor Sua-schrijn op Happy Land 1 Road in het Khlong Chan-gebied geroepen.

Daar vonden ze een pasgeboren baby, een meisje, gewikkeld in een gele handdoek in een rode vuilnisbak, zo verklaarde kolonel Somprasong Raksakaew, hoofd misdaadbestrijding op het politiebureau van Lat Phrao. De baby leefde en werd adequaat verzorgd.

Kort daarna arresteerde een politiepatrouille een uitgeput ogende 30-jarige Myanmarese vrouw die werkte in een kha moo (gestoofde varkenspoot) winkel in de buurt.  Ze ondervroegen haar en concludeerden dat ze de moeder van de baby was, zo meldden Thaise media. De vrouw en de baby werden direct naar het Nopparat-ziekenhuis gebracht.

De bovengenoemde motorrijder,  Kittiphan Mongkholkitkun, vertelde tegen de verslaggevers dat hij thuiskwam van een markt en zijn motorfiets parkeerde.  Hij hoorde een baby huilen en ging naar het geluid kijken. Hij vond een baby gewikkeld in een handdoek, met het hoofd naar beneden in een vuilnisbak voor een winkel.  Hij belde meteen de politie.

Kolonel Somprasong, die zijn politietewm naar de plaats delict leidde, zei dat hij niet wist hoe lang de baby in de vuilnisbak lag en of ze het zou overleven.  Wat hij wel kon doen, was bidden bij een nabijgelegen heiligdom voor haar veiligheid. Hij was heel blij dat de baby en haar moeder het ziekenhuis bereikten en beiden daar in veilige handen waren.

De politie zou de vrouw ondervragen, die navenant dit gruwelijke delict zou worden aangeklaagd, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Ruam Katanyu & Siam Ruamjai Pu-in rescue team
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!