De eerste treinlading Thaise rijst is via Chinese – Laotiaanse spoorweg op naar China

BANGKOK:- Het ministerie van Landbouw en Coöperaties en het ministerie van Handel zijn begonnen met de export van Thaise rijst naar China over de Chinees-Lao-spoorweg.

Khun Alongkorn Polabutr, hoofdadviseur van de minister van Landbouw en Coöperaties, zei dat de eerste partij rijst die met 20 treinwagons op het spoor naar China werd geëxporteerd, 1.000 ton bedroeg en werd geleverd aan Chongqing in het westen van China.

Het was een nieuw en historisch hoofdstuk voor vrachtvervoer in treinen, wat de kansen voor handel en inkomen voor boeren, ondernemers en het land vergroot, zei hij.

De hoofdadviseur zei dat de regering samenwerkte met Lao en Chinese dienstverleners om in de toekomst natuurlijk rubber, fruit, orchideeën, vee en visproducten via de spoorlijn naar andere Chinese provincies en andere landen te exporteren. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TNA News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!