Indiase toeristen gaan matpartij met Thais op Beach Road van Pattaya aan

PATTAYA:- Buitenlandse toeristen, naar verluidt Indiase nationaliteit waren gisteren verwikkeld in een gewelddadige vechtpartij met Thaise mensen aan de Pattaya Beach Road, waardoor de kustplaats zich slechts één dag voor de nieuwjaarsviering weer in de kijker zet.

Gisteren bij zonsopgang, filmde lokale bewoners en joggers opPattaya Beach het schokkende incident en plaatste dit op social media, waarna de snel viraal de wereld overging.

In het ongeveer een minuut durende fragment waren Thaise en Indiase mensen te zien, zowel mannen als vrouwen, die elkaar klappen uitwisselden midden op de drukke Pattaya Beach Road nabij Soi 13.

De video toonde individuen die gevaarlijke voorwerpen hanteerden, zoals stokken van meer dan een meter lang, riemen, glazen flessen en zelfs metalen pollepels. Het agressieve gedrag zorgde ervoor dat het verkeer op een deel van Beach Road tot stilstand kwam, omdat toeschouwers vreesden in het kruisvuur terecht te komen. Ondanks het verontruste geschreeuw van vrouwen in de omgeving durfde niemand tussenbeide te komen, en de vechtpartij ging voor een onbekende periode onverminderd door.

Een ooggetuige, die vroeg om zijn anonimiteit te bewaren, meldde dat hij langs de weg een groep Thaise mannen en vrouwen alcohol had zien drinken, voordat het incident zich voltrok. Een groep buitenlandse toeristen, vermoedelijk van Indiase afkomst, liep langs het strand toen een Indiase vrouw om onbekende redenen de weg overstak en een Thaise vrouw confronteerde, wat de fysieke woordenwisseling veroorzaakte.

De ooggetuige verklaarde verder dat de Indiase vrouw haar leeftijdsgenoten had opgeroepen nadat ze was overmeesterd door de Thaise vrouw. Dit leidde ook tot de tussenkomst van de mannelijke metgezellen van de Thaise vrouw, en al snel raakten beide partijen verwikkeld in een gewelddadige botsing.

De oorzaak van de aanvankelijke confrontatie is op het moment van schrijven nog onduidelijk, maar het incident heeft een schaduw geworpen op het imago van Pattaya als een vreedzame toeristenbestemming, vooral in een tijd waarin de stad zich opmaakt voor een groots nieuwjaarsfeest, aldus de ooggetuige.

De politie van Pattaya heeft nog niet bekendgemaakt of er klachten over het incident zijn ingediend, maar er is een onderzoek gaande. Van de politie wordt verwacht dat ze beide betrokken partijen ondervragen en camerabeelden uit het gebied verzamelen als bewijs voor mogelijke juridische procedures.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!