De gevangenis van Pattaya heeft géén enkele Covid19 infectie

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Met het Thaise gevangenissysteem in de schijnwerpers na massale uitbraken in gevangenissen in het hele land, heeft de Pattaya Remand Prison gemeld dat ze geen Covid19 infecties ontdekt hebben nadat ze al hun gevangenen hebben getest.  In een gisteren vrijgegeven verklaring bevestigde de gevangenis dat er in de gevangenis geen enkele covid-19-infectie is aangetroffen.

Ze gaven hun succes toe aan het zorgvuldig volgen van alle Covid19 gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en -procedures zoals uiteengezet door de provinciale gezondheidsautoriteiten van Chonburi.

Verder kondigde de Pattaya Remand Prison  aan dat alle gevangenen in de gevangenis worden getest wanneer ze de gevangenis binnenkomen en geïsoleerd blijven terwijl ze wachten op testresultaten.  Nieuwe gevangenen hebben een quarantainegebied en worden niet opgenomen in de algemene gevangenispopulatie totdat ze vrij zijn verklaard van Covid19.

Onlangs hebben vele  gevangenissen in Thailand te maken met Covid19 uitbraken in hun gevangeniscellen.  Politiek activistische gevangenen liepen infecties op nadat hun borgtocht was geweigerd.  Gevangenen uit Narathiwat brachten zonder het te weten het virus mee naar een evenement waarbij gevangenen in de centrale gevangenis van Surat Thani werden geïnfecteerd.  Het aantal infecties steeg enorm in de Bangkok Remand Prison en de Central Women’s Correctional Institution en al snel werden infecties ontdekt in 12 gevangenissen in het hele land.

Het nieuws uit de Pattaya Remand Prison was een welkome verrassing in tegenstelling tot de grote uitbraken onder gevangenispopulaties in het hele land.  Maar functionarissen zijn nog steeds voorzichtig en erkennen dat in de nabijheid van gevangeniscellen met een slechte circulatie slechts één Covid-19-infectie nodig is om zich als een lopend vuurtje naar de hele gevangenis te verspreiden.

Uit voorzorg richt de gevangenis een veldhospitaal op, geïsoleerd van het hoofdgevangenisgebied.  De medische faciliteit biedt plaats aan maximaal 300 patiënten als zich een uitbraak voordoet.  De gevangenis is echter heel voorzichtig: persoonlijke bezoeken zijn verboden en familieleden mogen gedetineerden alleen via online bezoeken zien.  Ze volgen nog steeds strikte veiligheidsmaatregelen voor de gezondheid in de hele gevangenis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!