De gemeenteraad van Pattaya zet vraagtekens bij de wetenschap achter het verkeersplan van Bali Hai

PATTAYA:- De verkeersbarrières die langs de Bali Hai-pier zijn geplaatst, worden verantwoordelijk gehouden voor een lange reeks ongevallen en congestie in het verkeer.

Een gemeenteraadslid van Pattaya zette vraagtekens bij plannen om verkeersbarrières op Bali Hai Pier opnieuw te plaatsen, in feite insinueren dat ingenieurs niet wisten wat ze deden.

Khun Boonanan Pattanasin vroeg deze week tijdens de vergadering aan burgemeester Sonthaya Kunplome waaruit exact zijn aangekondigde strategie bestond om verkeersopstoppingen bij de Bali Hai Pier in aan te pakken en of dat de installatie van de slagboom gebaseerd was op verkeerstechnische principes of dat arbeiders er gewoon mee bezig waren.

Hij wilde ook weten hoe een U-bocht zou worden georganiseerd en waar borden zouden worden geplaatst.

Volgens Khun Boonanan heeft de gemeenteraad geen idee of er wetenschap zat achter de installatie van vele barrières op Bali Hai Pier. Hij meent dat een dergelijk project veiligheid voorop moet stellen maar er ook goed moet uitzien.

De barrières zijn misschien handig voor kleine voertuigen, maar bussen en vrachtwagens blijken daar iedere dag verkeersopstoppingen te veroorzaken.

Hij zei ook dat de wegwijzers naar de parkeerplaats verwarrend en spuuglelijk zijn en niet geschikt voor een internationale toeristenstad zoals Pattaya wilt doen uitstralen.

Burgemeester Sonthaya verdedigde zijn plan, zei dat eerdere pogingen om het verkeer op Bali Hai te organiseren door te veel commissies teniet zijn gedaan.  Eerst richtte de voormalige militaire junta een panel op om het verkeer daar te herstructureren, daarna had Pattaya zijn eigen commissie voordat het klachtencentrum van de regering erbij betrokken raakte en opvolging van de klachten van het stadhuis eiste.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!