De kustplaats Pattaya koopt het monorail studiecontract uit

BANGKOK:- De gemeenteraad,van Pattaya heeft een aanvullend budget van 1,9 miljoen baht goedgekeurd om de haalbaarheidsstudie voor het opgeschorte monorailproject voort te zetten.

Pattaya had in 2019 opdracht gegeven voor een haalbaarheidsstudie van 70 miljoen baht naar een tramsysteem of een bovengrondse monorail.  In december van dat jaar werd één openbare hoorzitting gehouden en in juli 2020 zeiden de adviseurs van de Thammasat Universiteit dat het onderzoek voor 80% voltooid was, maar dat er een tweede openbare hoorzitting nodig was om het werk af te ronden.

Vanwege de coronaviruspandemie heeft die hoorzitting nooit plaatsgevonden en het contract liep onvoltooid in september 2020 af, Pattaya moest toen een annuleringsvergoeding van 1,7 miljoen betalen.

Dat geld is al meer dan een jaar verstrikt in bureaucratische rompslomp, waarbij de universiteit dacht dat het zijn geld zou krijgen nadat de gouverneur van Chonburi afgelopen herfst zijn goedkeuring had gegeven.  Maar functionarissen van Pattaya waren van mening dat het budget om de vergoeding te betalen de goedkeuring van de gemeenteraad vereiste, en op dat moment was er namelijk géén gemeenteraad.

De toekomst van het monorailproject blijft dus onzeker omdat het onbekend is of Pattaya de vorige studie kan voortzetten of een nieuwe adviseur moet inhuren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!