De gelddonaties bij het Erawan-heiligdom in Bangkok heeft dit jaar tot nu toe 1,8 miljard baht opgebracht

BANGKOK:- De vrijwillige donaties bij het Erawan-heiligdom op het kruispunt van Ratchaprasong in de Thaise hoofdstad, heeft dit jaar tot nu toe 1,8 miljard baht bereikt, waarbij ongeveer 100 miljoen baht aan meer dan 50 ziekenhuizen in nood is gegeven.

De informatie werd bekendgemaakt door een functionaris van het “Erawan Hotel Brahma Shrine Fund” die geïnterviewd werd door stadsgouverneur, Khun Chadchart Sittipunt.

Khun Chadchart was op het Ratchaprasong-kruispunt en werd bijgepraat over de watersituatie in de stad toen de poorten van het Erawan-heiligdom opengingen. Nadat hij zijn respect had betuigd, interviewde hij een functionaris over de donaties, die live werd gestreamd op zijn Facebook-account.

 Naast het doneren aan ziekenhuizen in nood tijdens de Covid-19-pandemie, heeft het fonds ook een deel van het geld besteed aan de aankoop van essentiële medische apparatuur. De gouverneur zei dat hij een regelmatige donor was en al meer dan 20 jaar donaties heeft gedaan aan het Erawan-heiligdomfonds als onderdeel van het verdienen van verdiensten elk jaar op zijn verjaardag. Ook garandeerde hij de transparantie van het fonds en spoorde hij mensen aan om te doneren voor een goed doel.

Hij zei dat hij een jaarverslag van het fonds heeft ontvangen dat details geeft over het beheer en verder zorgt voor transparantie in de uitgaven. “Het geld in de donatieboxen bij het heiligdom gaat naar het fonds en het geld wordt gegeven naar o.a. ziekenhuizen in nood.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Somchai Poomlard
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!