De gekozen gouverneur in Phuket staat voor beleid op maat en hardhandig optreden van de maffia

PHUKET:- De touroperators in Phuket zijn optimistisch dat een nieuw verkozen provinciale gouverneur kan helpen bij het aanpakken van de langdurige problemen van het eiland, zoals de taximaffia. De Move Forward Party (MFP), die onlangs de meerderheid van de parlementszetels heeft veroverd, heeft een bestuurlijke hervorming voorgesteld waardoor provincies buiten Bangkok en Pattaya hun gouverneurs kunnen kiezen.

Khun Suksit Suvunditkul, voorzitter van de zuidelijke afdeling van de Thaise hotel associatie, is van mening dat de nieuwe regering niet alleen dringende maatregelen moet nemen om de kosten van levensonderhoud van het publiek te verlichten, maar ook een langetermijnplan moet implementeren om de milieuproblemen in Phuket aan te pakken, vooral nu er meer toeristen keren terug naar het eiland. 

Khun Suksit Suvunditkul, voorzitter van de zuidelijke afdeling van de Thaise hotel associatie

Hij stelt voor dat initiatieven om de koolstofemissies te verminderen, zoals koolstofkredieten, prioriteit moeten krijgen van de overheid om de markt voor koolstofkredieten te laten groeien.

Khun Suksit erkent echter ook dat andere kritieke problemen in het gebied, met name de taximaffia, niet gemakkelijk kunnen worden opgelost, tenzij de provincie meer bevoegdheden heeft om dit probleem aan te pakken via haar eigen gekozen provinciegouverneur, die meer macht zou hebben gehad om dergelijke problemen op te lossen. 

Hij meent dat een “one-size-fits-all-benadering” misschien niet gepast is. Elke bestemming heeft zijn unieke problemen die gecentraliseerd beleid niet kan oplossen. Phuket zou volledige autoriteit moeten hebben in het lokale bestuur, omdat er in het verleden veel kansen zijn gemist als gevolg van ongepaste regelgeving.

Zo zouden toeristische zones zoals Bangla Street, dat geen woongebied is voor de lokale bevolking, na 14.00 uur open moeten kunnen om de bestedingen van bezoekers aan te moedigen. Met een gekozen provinciegouverneur zouden regels kunnen worden opgesteld om de veiligheid van toeristen te waarborgen en openstaande kwesties, zoals de lokale maffia, effectiever aan te pakken dan een aangestelde regering meldde Bangkok Post.

Khun Santisuk Klongchaiya, CEO van Thai AirAsia, hoopt dat de verkiezingen zullen resulteren in een stabiele regering om het land vooruit te helpen. Hij benadrukt dat de meest urgente agenda voor de toeristenindustrie is om het vertrouwen op het gebied van veiligheid te herstellen, aangezien toeristen uit sommige landen, zoals China, vanwege deze problemen aarzelden om voor Thailand te kiezen.

Klongchaiya benadrukt ook dat de luchtvaartindustrie wordt geconfronteerd met problemen door vertraagde toestemming voor de invoer van vliegtuigen, een kwestie die de nieuwe regering snel moet aanpakken. Hij stelt voor om de certificering van meer overzeese onderhouds-, reparatie- en revisiestations te versnellen om lokale luchtvaartmaatschappijen meer opties voor reparaties te bieden en om met andere landen te onderhandelen om de vluchtquota te verhogen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!