De FTI waarschuwt voor forse loonsverhogingen, welke is beloofd door verkiezingswinnaars in Thailand 

BANGKOK:- De federatie van Thaise industrie, het FTI, heeft gewaarschuwd dat forse loonsverhogingen beloofd door verkiezingswinnaars bedrijven, banen en het concurrentievermogen zou schaden nadat het sentiment in de sector vorige maand kelderde. 

De Move Forward-partij heeft toegezegd het dagelijkse minimumloon te verhogen van gemiddeld 337 baht naar 450 baht (€ 12,-) met jaarlijkse aanpassingen, terwijl Pheu Thai heeft toegezegd het tegen 2027 te verhogen tot 600 baht (16,-)

De FTI zei dat hoewel het niets tegen hogere lonen heeft, de regering ze moet vaststellen op basis van vaardigheden en productiviteit. De vice-voorzitter van de federatie, Khun Montri Mahaplerkpong verklaarde tijdens een persconferentie dat “elke keer de lonen stijgen, het concurrentievermogen van Thailand afneemt en de directe buitenlandse investeringen dalen”. FDI verwijst naar directe buitenlandse investeringen.

Khun Wiwat Hemmondharop, een andere vice-voorzitter van de FTI, zei dat Thailand gemiddelde lonen moet invoeren, geen minimumlonen, om het voor bedrijven gemakkelijker te maken zich aan te passen. Hij zei: “Als de lonen sterk stijgen, zullen de kleine bedrijven het eerst sterven”, en voegde eraan toe: “Een snelle, grote stijging van de lonen zonder rekening te houden met de bedrijfsstructuur zal ertoe leiden dat mensen hun baan verliezen.

Volgens de vereniging moet er snel een nieuwe regering worden gevormd om de economische uitdagingen het hoofd te bieden, aangezien de wereldwijde groei is vertraagd. 

De FTI Sentiment Index daalde van 97,8 in maart naar 95,0 in april voor het eerst in vier maanden, als gevolg van de zwakke wereldwijde vraag, hogere productiekosten en valutaschommelingen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!