Boer in Noord-Thailand biedt zijn buffel te koop aan voor de lieve som van 50 miljoen baht

PHITSANULOK:- Een boer in Thailand heeft gisteren een gigantische waterbuffel voor 50 miljoen baht te koop aangeboden, Vergeet uw droomvilla met zwembad in Phuket, voor dezelfde prijs kunt u nu één van de grootste buffels kopen die Thailand ooit heeft gezien. 

“Petch Lamkhong”, een drie jaar en vijf maanden oude waterbuffel (“kwai”) van “Big Ice Farm” in Phitsanulok, bracht gisteren tijdens de 6e Phitsanulok Giant Buffalo Contest de naald van de weegschaal naar maar liefst 1,4 ton.

De buffel die meedoet aan de wedstrijd – een verlate viering van Thailand’s Buffalo Conservation Day op 14 mei – moet minstens 1 ton wegen om mee te doen. Maar vergeleken met Petch Lamkong, die boven zijn eigenaar Sombat Thamelae uittorent, zagen alle andere concurrenten er als scharminkellsuit. 

Khun Sombat, de eigenaar van Big Ice Farm in Phitsanulok, zei dat hij Petch Lamkhong medio 2022 voor 7 miljoen baht kocht van een boerderij in de provincie Bueng Kan in het noordoosten van Thailand. Hij heeft tot nu toe al verschillende prijzen gewonnen in zijn carrière.

Hij zei dat Petch Lamkhong in de bloei van zijn leven is. Het genetisch gunstige sperma van het dier wordt verkocht voor miljoenen baht, aldus Sombat. De boer zei dat hij geen haast had om de gigantische kwai te verkopen, omdat hij nog veel moet groeien en nog vele jaren “mooi” zal zijn. Mocht echter iemand echt serieus zijn over het kopen van Petch Lamkhong, dan zou Sombat maar liefst 50 miljoen baht accepteren voor deze Thaise waterbuffel, waardoor hij de duurste van Thailand is.

In januari haalde een boer uit Kalasin de krantenkoppen toen hij beweerde dat hij elke maand 1 miljoen baht verdiende met de verkoop van sperma van “Big Billion”, nog een bekroonde kwai ter waarde van 30 miljoen baht. Fokkers in het hele koninkrijk betalen hoge prijzen voor het sperma van sterke waterbuffels in de hoop een nieuwe generatie geld verdienende, bekroonde Kwai te verwekken. 

In maart vorig jaar werd een albino-waterbuffel verkocht voor 2,5 miljoen baht ($ 72.600) op het 10e Uthai Thani Buffalo Festival in het noordoosten van Thailand.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!