De Cambodjaanse grensstad Poipet zet zich schrap voor overstromingen vanuit Thailand

AZIË:- Één van de buurlanden van Thailand, Cambodja, kan waarschijnlijk worden getroffen door het moessonseizoen in Thailand.  Een Cambodjaanse grensplaats zet zich schrap voor overstromingen die vanuit Thailand over de grens stromen.  De stad Poipet ligt in de provincie Banteay Meanchey in Cambodja.  Poipet grenst aan de oostelijke provincie Sa Kaeo in Thailand.

De gouverneur van de stad, Mr. Keat Hol, zei dat de provinciale gouverneur van Sa Kaeo hem had laten weten dat er vanuit Thailand veel overstromingsgevaar zou komen.

De autoriteiten van Poipet hebben mensen die langs waterwegen wonen gewaarschuwd om voorzichtig te zijn.  Mr. Keat zei dat in het verleden, toen sommige provincies of districten in Thailand overstroomden, het bijna zeker was dat Poipet hier ook de gevolgen van zou ondervinden. Hij zei dat in verschillende districten de huizen en gewassen van mensen zijn overspoeld met water, waardoor sommige lokale bewoners gedwongen zijn te evacueren.

Volgens de gouverneur van het district O’Chrou worden veel mensen in de grensdorpen van Cambodja getroffen door overstromingen omdat ze in de buurt van beekjes wonen.

Mr. Keat zegt dat de autoriteiten van Poipet bereid zijn om bewoners te evacueren in geval van een overstroming.  Hij vertelde tegen de redactie van de Phnom Penh Post…:

“We hebben de mensen die langs de beek in Poipet wonen al gewaarschuwd.  Onze autoriteiten hebben zich al voorbereid voor het geval er iets gebeurt en we kunnen iedereen snel evacueren.”

Thailand bevindt zich midden in het jaarlijkse moessonseizoen en gemeenschappen in het hele koninkrijk worden het zwaarst getroffen door zware overstromingen.  Op 20 juli viel er in Bangkok een record regen van 132,5 mm, waarmee het eerdere record van 108 mm op 30 juli 1955 werd overtroffen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: The Phnom Penh Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!