De extreem hoge temperaturen en droogte eisen in thailand hun tol

BANGKOK:- De zomer zal naar verwachting halverwege de maand mei gaan eindigen, terwijl de effecten van El Niño, waaronder droogte, rond half juni hun tol in Thailand zullen eisen, zo voorspelde het Thais meteorologisch instituut.

Hoewel de maximumtemperatuur deze zomer 43° Celsius zou moeten bereiken, wordt nu verwacht dat de maximumtemperaturen de rest van de zomer rond de 40° Celsius zullen schommelen, zo vertelde khun Somkhwan Tanchan, directeur de TMD.

De gemiddelde hoge temperatuur schommelt sinds het begin van deze maand rond de 40° Celsius, deels door de effecten van een lagedruksysteem in plaats van een hittegolf zoals die sinds begin april in India en Bangladesh te zien is, zei hij.  

Somkhwan voegde eraan toe dat de ernst van de droogte van dit jaar nog zorgwekkender is in vergelijking met 2019 en 2020 en dit jaar zou kunnen leiden tot een nieuwe hittegolf in Thailand.  De arts waarschuwde ook voor ernstige gevolgen voor de gezondheid van de aanhoudend hoge hitte.

De hitte-index (HI) piekte op 54C in het district Bang-Na in Bangkok, Chon Buri en Phuket, zei Chomphari Chomphurat, directeur-generaal van de MD.  De HI-waarde, ook wel de gevoelstemperatuur genoemd, geeft aan hoe de temperatuur voor het menselijk lichaam aanvoelt als de relatieve luchtvochtigheid wordt gecombineerd met de luchttemperatuur.  Met een HI tussen 41 en 54° Celsius brengt langdurige blootstelling aan hitte een hoog risico op een hitteberoerte met zich mee, zei ze, daarbij verwijzend naar informatie van het ministerie van Volksgezondheid.

 Als je een HI hebt van meer dan 54° Celsius loop je een extreem hoog risico op een hitteberoerte, zei ze.  Bang Na in Bangkok, evenals de provincies Chon Buri en Phuket, had een hoge HI-waarde vanwege de hoge luchtvochtigheid omdat ze erg dicht bij de zee liggen, zei ze.  

De intense hitte zal naar verwachting vandaag nog aanhouden, terwijl extreme weersomstandigheden, waaronder onweer, worden vanaf morgen tot en met donderdag verwacht.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!