14 olifanten krijgen bij een unieke ceremonie in Zuid-Thailand een exquise buffet voorgeschoteld 

TRANG:- Gisteren werden veertien olifanten getrakteerd op een fruitbuffet tijdens een zeldzame jaarlijkse ceremonie in de zuidelijke provincie Trang. De olifanten, elk met een mahout op de rug, stonden opgesteld langs een 30 meter lang geïmproviseerd buffet die bezaaid was met suikerriet, bananen, watermeloenen en ananas – allemaal eten waar ze graag hun slurf voor uitsteken.

De dikhuiden zagen er ontspannen uit terwijl ze de vruchten kauwden in het bijzijn van meer dan 100 lokale bewoners in het district Yan Ta Khao in Trang.  Veel toeschouwers boden ook eten aan de tamme dikhuiden aan.

Het olifantenbuffet werd gehouden als onderdeel van een ceremonie onder leiding van Hem Hemarat, een 93-jarige lokale expert van de “tham kwan chang”-rite om olifanten te zegenen voor een goede gezondheid en veiligheid tegen boze geesten.

De ceremonie, die al generaties lang in de familie van de man wordt doorgegeven, zou de enige zijn die in Trang wordt gehouden.

Voor de ceremonie werden alle olifanten gewassen om ze schoon voor de dag te laten komen.  Tijdens de ceremonie lieten de begeleiders de olifanten een ring rond Hem vormen.  Een boeddhistische monnik sprenkelde wijwater over de olifanten en hun mahouts tijdens de ceremonie.

Hem’s kleinzoon Puttachat, 40 jaar, zei dat de ceremonie bedoeld was om eventuele boze geesten af ​​te weren die de olifanten zouden hebben “gevolgd” vanuit het bos waar ze werkten.  Men geloofde dat de ceremonie de olifanten minder snel in paniek zou laten raken, zei hij.

De ceremonie was ook bedoeld om de eigenaren en verzorgers van de olifanten in staat te stellen hun excuses aan te bieden voor het feit dat ze het afgelopen jaar aan het werk waren, zei hij.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!