De export naar Laos neemt weer toe

~DE WIND ZIT ERONDER~
(Het gaat goed)

VIENTIANE : De Democratische Volksrepubliek Laos heeft het importverbod op zeevruchten en diepvriesproducten uit alle landen waar het coronavirus is uitgebroken, inclusief Thailand, opgeheven.  

De intrekking is van kracht sinds 1 mei 2021.  
De Thaise export naar Laos zal naar verwachting binnenkort terugkeren naar het vorige niveau.  Volgens het ministerie van Handel exporteerde Thailand goederen ter waarde van ongeveer 70 miljoen baht naar Laos tijdens het verbod op de invoer van zeevruchten en diepvriesproducten in Laos.  

Zonder het verbod zou de export volgens het ministerie van Handel kunnen verdubbelen of verdrievoudigen, tot 200 miljoen baht tegen het einde van 2021.  

Het ministerie verwerpt de vrees van Thaise consumenten dat dit zal leiden tot hogere prijzen voor zeevruchten en diepvriesproducten op de binnenlandse markt en verzekert geen exportgerelateerde prijsstijgingen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Der-garant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!