Op strand van Bangsaen blijven de mensen de Covid19 maatregelen overtreden, strandafsluiting dreigt

~IEMAND DE WET STELLEN~
(Iemand iets opdragen te doen)

SAENSUK:- De burgemeester van Saensuk, waar het populaire Bangsaen-strand ligt, waarschuwde wederom op zijn sociale media-account dat als de politie moet blijven optreden en mensen moet arresteren voor socialiseren en drinken op het strand, hij overweegt het strand volledig af te sluiten.

Narongchai Khunplome, de jongere broer van de burgemeester van Pattaya Sonthaya Khunplome, maakte de deze aankondiging gistermorgen op zijn Facebookpagina bekend, samen met het plaatsen van meerdere foto’s van mensen die naar verluidt de huidige Covid-19-beperkingen en -maatregelen in de provincie schenden.

Vanwege Covid19 situatie zijn op de stranden in Chonburi op last van de gouverneur van Chonburi, Khun Phakkhrathon Thianchai, alleen voor lichaamsbeweging open. Dit verbiedt in wezen eten en drinken in groepen, gezelligheid en andere soortgelijke activiteiten.  

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke merkt op dat verschillende stranden hun eigen regels en maatregelen hebben.  Sommige stranden, zoals het Royal Thai Navy Beach, zijn volledig gesloten.  Sommige, zoals Pattaya Beach en Jomtien Beach, laten niemand op het zand of zee toe en hebben de business van strandexploitanten gesloten. De mensen mogen daar alleen lopen, fietsen of sporten op de trottoirs in de buurt.

Bangsaen Beach is echter open gebleven en is ‘soepeler’ in termen van regels, maar de burgemeester waarschuwde gisteren dat als mensen het strand blijven gebruiken om te verzamelen en te socializen, vooral rond alcohol, ze mogelijk strengere maatregelen moeten nemen en  vraag de gouverneur om het strand helemaal af te sluiten.  Volgens het nooddecreet en de wet op overdraagbare ziekten zijn alle bijeenkomsten die bedoeld zijn voor gezelligheid of vermenging buiten de directe gezinsleden thuis, volgens de Thaise regering technisch gezien in strijd met de wet.

Alcohol is eigenlijk altijd verboden op lokale stranden, hoewel het zelden wordt toegepast omdat de stranden populaire toeristische bestemmingen zijn.  Vanwege Covid-19 is het drinken van alcohol op stranden echter strikt gehandhaafd.

Burgemeester Khunplome vroeg om medewerking van de lokale bewoners en zei dat hij wilde dat ze van het strand zouden genieten, maar dat ze niet langer in grote groepen bijeenkwamen en vooral stopten met het gebruik van het strand om te feesten en alcohol te drinken.

Alle foto’s met dank aan Narongchai Khunplome’s officiële Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!