De elektriciteitsprijzen stijgen weer in Thailand, een dreun voor velen!

PATTAYA:- De komende maanden moeten de Thaise consumenten zich opnieuw schrap zetten voor hogere elektriciteitsprijzen nu het Ministerie van Energie de automatische aanpassing van de elektriciteitsprijzen voor de komende periode september-december 2024 aankondigt.

Vandaag heeft het ministerie aangekondigd dat de Energiecommissie (EGAT), een verhoging van de gemiddelde elektriciteitskosten met ongeveer 20 tot 40 satang per eenheid zal overwegen en goedkeuren.

Dit is vergelijkbaar met de huidige 4,18 baht per eenheid en wordt voornamelijk beïnvloed door verschillende factoren.

Een belangrijke drijvende kracht is de geleidelijke terugbetaling van ongeveer 98 miljard baht aan schulden aan de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT), evenals aanvullende rentebetalingen en brandstofaflossingen aan staatsoliemaatschappij PTT.

De zwakte van de baht ten opzichte van de dollar heeft ook gevolgen, vooral voor de inkoopkosten van aardgas, dat essentieel is voor de elektriciteitsopwekking.

De toenemende mondiale vraag naar aardgas tijdens de wintermaanden versterkt dit effect nog verder en leidt tot een stijging van de prijzen op de markt.

De overheid daarentegen streeft ernaar de uiteindelijke prijs voor elektriciteit stabiel te houden om de kosten van levensonderhoud van de bevolking te beschermen.

Het definitieve besluit zal naar verwachting eind juli bekend worden gemaakt, zodat de nieuwe tarieven tijdig bekend kunnen worden gemaakt.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!