Woedende passagiers van een Thai Smile Airways-vlucht moesten 2 uur wachten op een shuttlebus op Suvarnabhumi Airport 

SAMUT PRAKAN:- Woedende passagiers van Thai Smile Airways dienden een klacht in bij de Airport of Thailand (AOT) nadat ze twee uur in een vliegtuig op Suvarnabhumi Airport moesten wachten vanwege een gebrek aan shuttlebussen en chauffeurs.

Een van de passagiers, Amornrat Viriyaroj, deelde haar ervaring op Facebook.  Amornrat reisde maandag van Chaing Rai naar Bangkok met Thai Smile Airways, dezelfde luchtvaartmaatschappij waar Indiase passagiers vochten.  Het vliegtuig vertrok om 20.20 uur vanaf Mae Fah Luang Airport in Chiang Rai en arriveerde volgens het schema om 22.15 uur op Suvarnabhumi Airport in Bangkok.

De stewardess informeerde passagiers dat de shuttlebussen die hen naar de passagiersterminal zouden brengen ongeveer 15 minuten te laat zouden zijn.  Elke passagier stond in de rij en wachtte om uit het vliegtuig te stappen volgens de aangekondigde tijd.  De bussen kwamen echter nooit.

Passagiers keerden na 40 minuten terug naar hun stoelen.  Het vliegtuig was slecht geventileerd en de temperatuur binnen werd steeds hoger.  Passagiers begonnen zich ongemakkelijk te voelen en vroegen het personeel om bevestiging over het schema van de shuttlebus.  Het personeel kon geen antwoord geven en vroeg de passagiers te wachten.

Amornrat onthulde dat verschillende ontevreden passagiers persoonlijk contact hebben opgenomen met het personeel van de luchtvaartmaatschappij en het grondpersoneel op Suvarnbhumi Airport om meer te weten te komen over de vertraging.

Een minibus met 10 zitplaatsen pikte enkele passagiers op die haast hadden om een ​​andere aansluiting te krijgen en gezinnen met kinderen, maar meer dan 100 passagiers waren na bijna twee uur nog steeds aan boord.

Rond middernacht namen verschillende passagiers maatregelen naar eigen hand en eisten dat personeel de deur opendeed.  Het personeel van de luchtvaartmaatschappij probeerde hen tegen te houden door te zeggen dat de veiligheidsmaatregelen van de luchthaven passagiers niet toestaan ​​om op de landingsbaan te lopen, maar veel passagiers negeerden het en stapten uit het vliegtuig.

Amornrat onthulde dat de shuttlebussen van Thai Airways ze uiteindelijk niet lang na hun protest oppikten.

Ze schreef er het volgende over: “Het is een reis met Thai Smile waar niemand kan lachen.”

De AOT probeerde de kwestie op te helderen. Ze zeiden dat pendelbussen van Thai Smile Airways te laat waren om passagiers op te halen van twee vluchten: Chiang Rai-Bangkok die om 22.25 uur op Suvarnabhumi Airport aankwamen en Khon Kaen-Bangkok die arriveerde  om 22.40 uur.

De vertraging kwam door het ontbreken van pendelbuschauffeurs en pendelbussen.  De AOT voegde eraan toe dat Thai Airways was gewaarschuwd om het probleem niet opnieuw te laten gebeuren.

De luchtvaartmaatschappij stemde ermee in om meer personeel aan te nemen en meer pendelbussen aan te schaffen voor een betere service.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!