De eilanden, Similan en Surin in Thailand zijn gedurende 5 maanden ontoegankelijk om zich te herstellen 

PHANG NGA:- De nationale parken, op de Similan en Surin in de provincie Phang Nga sluiten voor vijf maanden de poort om de natuurlijke omgeving de kans te geven zich te herstellen.

Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation kondigde gisteren de sluiting van beide toeristische bestemmingen aan nadat de laatste 100 bezoekers waren teruggekeerd van de eilanden in de Andamanse Zee.

Het departement legt elk jaar de rustperiode van vijf maanden op om het kwetsbare ecosysteem van de parken te herstellen, waaronder koraalriffen en enkele van de meest ongerepte stranden van Thailand.

Ondertussen zorgt de zuidwestmoesson van juni tot oktober voor zware zeecondities, waardoor boottochten naar de eilanden onveilig zijn.

Tijdens de sluitingsperiode zet de afdeling patrouilleboten in om illegale visserij in parkgebieden te voorkomen.

De Similan eilanden vormen een archipel van 11 eilanden in de Andamanse Zee, 70 kilometer uit de kust van Phang Nga en beslaan 140 vierkante kilometer, waarvan slechts 26 vierkante kilometer land.  Met een rijk onderwaterleven bestaande uit harde en zachte koraalriffen, kristalhelder water en witte stranden, worden de Similan-eilanden beschouwd als één van de beste duiklocaties ter wereld.

De Surin eilanden vormen archipel van vijf eilanden die 55 km uit de kust liggen, ongeveer 100 km ten noorden van de Similans en slechts 18 km van de zeegrens met Myanmar.  Het nationale park heeft een oppervlakte van 135 vierkante kilometer, waarvan 76 procent uit zee bestaat.  De eilanden zijn ook wereldberoemde duikbestemmingen, gewaardeerd om het gevarieerde onderwaterleven en ongerepte natuurlijke rijkdommen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: nationale parken Thailand 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!