Het in Thailand geredde luipaard-welpje “Simba’ klaar om weer in de natuur vrijgelaten te worden

THAILAND:- Het reddingscentrum voor wilde dieren in de provincie Chachoengsao heeft de harten van internetters in heel Thailand doen smelten.

Dit nadat er foto’s afgelopen zaterdag door het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation op Facebook zijn gepost, welke aantonen dat “Simba” voorbereid wordt op zijn herintroductie in het wild.

Het luipaard welpje werd door functionarissen van het centrum gered nadat het werd gevonden in een bos in het Tha Takiap-district met zijn ouders nergens te bekennen waren.

Dergelijke luipaard katten worden vaak gestroopt en verkocht voor de illegale handel in wilde dieren.  De soort wordt beschermd op grond van de Wildlife Conservation and Protection Act (1992).

Het welpje ondergaat momenteel een revalidatie en is door functionarissen van het opvangcentrum “Simba” genoemd.  Simba leeft in een groot kwekerijverblijf met een gesimuleerde bosomgeving om hem te helpen acclimatiseren aan het leven in het wild voordat hij wordt vrijgelaten.

Het departement heeft er bij dorpelingen en boeren die in de buurt van bosgebieden wonen op aangedrongen om jonge wilde dieren in de gaten te houden die het bos verlaten om voedsel te vinden, maar niet in staat zijn om zelfstandig terug te komen vanwege een verwonding of scheiding van ouders.  Waarnemingen kunnen worden gemeld aan de reddingslijn voor wilde dieren op 1362.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: nationale parken Thailand 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!