De eerste testrit met de ‘Ultraman’-treinen is groot succes, zo beweert de SRT van Thailand

BANGKOK:- De Staatsspoorwegen van Thailand, de SRT, is begonnen met het testen van haar nieuwe vloot van elektro-diesel “Ultraman”-treinen voordat ze in het hele land worden ingezet.

Khun Ekkarat Sri-Arayanphong, hoofd public relations van SRT, vertelde dat SRT deze week  20 van deze treinen heeft ontvangen en hun motoren en onderdelen al heeft gecontroleerd.

De treinen, genoemd naar de Japanse fictieve superheld, maakten een testrit tussen Bang Sue Grand Station in Bangkok en Chachoengsao Junction.  De testrun was zeer succesvol, zei hij.

Op 9 mei staat er nog een testrit gepland van Chonburi’s Sri Racha Junction naar het Inland Container Depot in de wijk Lat Krabang in Bangkok.

Zodra de locomotieven grondig zijn getest, zal de “Ultraman”-vloot worden gebruikt voor zowel vracht als passagiers op langeafstandsroutes zoals van Bangkok naar Chiang Mai, Nong Khai en Sungai Kolok in het zuiden.

Volgens de SRT kunnen de locomotieven, geproduceerd door de Chinese fabrikant CRRC Qishuyan, een snelheid behalen van 120 kilometer per uur.

“De SRT is ervan overtuigd dat deze elektro-diesellocomotieven de treindiensten efficiënter zullen maken, omdat ze niet alleen modern zijn, met betere capaciteiten, maar ook meer veiligheid en snelheid bieden”, aldus Khun Ekkarat.

Hij voegde eraan toe dat deze vloot van treinen SRT zal helpen meer inkomsten te genereren en het potentieel van het spoorvervoer in Thailand te verbeteren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!