Het Ministerie van Transport bestudeert het wegennet van Thailand om de verkeersproblemen van het land op te lossen

BANGKOK:- De Expressway Authority of Thailand, afgekort het EXAT heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om problemen in het snelwegnetwerk van het land op te sporen.

De studie werd overgedragen aan het ministerie van Verkeer en vervolgens aan de commissie die toezicht houdt op de regelgeving voor het landvervoersysteem en vervolgens aan het kabinet.

De Minister van Transport, khun Saksayam Chidchob vertelde  dat de studie vijf soorten problemen met snelwegen aan het licht bracht, namelijk:

  1. Onvoldoende capaciteit.
  2. Doorstroming op verbindingswegen en knooppunten.
  3. Congestie vanaf de opritten.
  4. Knelpunten bij tolpoorten.
  5. Verkeersknelpunten.

Hij zei dat de drie routes met de meeste problemen de snelwegen Sirat Expressway van Ngamwongwan-Phya Thai-Rama IX, Chalerm Maha Nakhon en Chalong Rat snelwegen waren.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat kreeg in 2020 de opdracht om oplossingen te bedenken voor de verkeersproblemen van het land en de mogelijkheid te onderzoeken om meer snelwegen aan te leggen.  Het onderzoek wordt naar verwachting dit jaar afgerond en aangeboden aan het kabinet.

Ondertussen zei Khun Saksayam dat Het EXAT het verkeersprobleem heeft geanalyseerd en met de volgende oplossingen is gekomen:

21 projecten met betrekking tot snelwegnetwerken, die zullen worden verdeeld in de eerste fase (2022-2026) voor 16 projecten ter waarde van 38,13 miljard baht en de tweede fase (vanaf 2027) voor vijf projecten met een waarde van 9,4 miljard baht.

11 projecten om de reisefficiëntie te verhogen, die zullen worden verdeeld in de eerste fase van vijf projecten (2022-2026) en de tweede fase van zes projecten (vanaf 2027).

Het EXAT zoekt nu één financiering voor de projecten en bestudeert ze ook vanuit de economische, technische en milieu-impactaspecten.

Khun Saksayam zei dat hij het snelweg-departement en het EXAT opdracht heeft gegeven om samen te werken aan de projecten en om de aanleg van de M7-snelweg die Srinakarin met Suvarnabhumi Airport verbindt, te versnellen.

Hij heeft het snelweg-departement ook opdracht gegeven om het M5 Rangsit-Bang Pa-In-project te bestuderen en door te gaan met de voorbereiding van een publiek-private samenwerking.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!