De eerste in Israel omgekomen Thaise arbeiders zijn in Thailand aangekomen 

SAMUT PRAKAN:- De lichamen van de eerste acht Thaise arbeiders die in Israël zijn omgekomen sinds de Hamas-aanval op 7 oktober gisteren met een commerciële vlucht gerepatrieerd. Vervolgens werden ze naar hun respectievelijke thuisprovincies vervoerd. 

De El Al-vlucht LY083 uit Israël, met de lichamen van de acht geverifieerde Thaise mannen aan boord, landde om 09.33 uur op de luchthaven Suvarnabhumi in de provincie Samut Prakan. Doodskisten met daarin de overledene werden voor de vrije zone van het douanekantoor op de luchthaven geplaatst voor een rouwceremonie.

De lijkkisten werden vervolgens vervoerd in busjes van Suriya, een uitvaartbedrijf. Twee lichamen waren bestemd voor Udon Thani en één voor Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Buriram, Chaiyaphum, Si Sa Ket en Sukhothai.

Khun Pairote Chotikasathien, de minister van Arbeid, zei vrijdag dat arbeidsfunctionarissen in deze provincies de families van de overleden arbeiders zouden bezoeken en hen zouden informeren over de uitkeringen bij overlijden. 

Het ministerie van arbeid zou aanvankelijk 40.000 baht aan elke familie betalen voor de begrafeniskosten, zei hij. Het ministerie zou verder samenwerken met de Israëlische autoriteiten om de overlijdensuitkeringen voor elk gezin te verkrijgen.

De vrouwen van de overledene zouden ook een maandelijks loon van 40.000 baht ontvangen totdat ze hertrouwden, en elk van hun kinderen zou 8.000 tot 12.000 baht per maand krijgen totdat ze 18 jaar oud werden. 

Khun Pairote vertelde dat het Ministerie van Arbeid ongeveer 4.000 sets drinkwater en gedroogd voedsel naar de gestrande Thaise arbeiders in Israël had gestuurd. Het ministerie zou proberen zowel legale als illegale Thaise werknemers zo snel mogelijk uit Israël te repatriëren, voegde hij eraan toe.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!