De eerste Delta infectie op Phuket bevestigd, waarna het eiland besluit om alle scholen voor 2 weken te sluiten

~BREAKING NIEUWS~

PHUKET:- Het eerste geval van de Delta-variant op Phuket is bevestigd, de provincie heeft besloten om met ingang van morgen alle scholen tot 23 juli te sluiten.

Dr. Koosak Kookiattikul, hoofd van het volksgezondheidsbureau van Phuket, zei dat de provincie de eerste patiënt aangetroffen had die besmet was met de Covid19 Delta-variant, de stam die voor het eerst werd ontdekt in India.  De stamanalyse is bevestigd door het medisch-wetenschappelijk centrum.

Hij zei dat de patiënt, een buitenlandse zakenman die in de provincie woont, het virus vermoedelijk heeft opgelopen van een bezoeker uit Bangkok.  De contacten van de patiënt worden in quarantaine geplaatst.

Er zijn tien Covid19 infecties gemeld, het hoogste aantal in dagen, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid.  De meeste patiënten waren Thaise staatsburgers die uit andere provincies kwamen.

Volgens dr. Kookiattikul zijn er in de provincie drie varianten van Covid19 gemeld en de meeste zijn de Alpha-variant, die voor het eerst werd ontdekt in het VK.  Zes gevallen bleken de Beta-variant te zijn, voor het eerst geïdentificeerd in Zuid-Afrika, en één is de Delta-variant.

Hij zei dat het twee weken zal duren voordat het resultaat van een stamanalyse van een geïnfecteerde toerist in het kader van het Phuket Sandbox-toerismeprogramma beschikbaar is.

De toerist, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, arriveerde dinsdag in een reisgezelschap op het zuidelijke eiland en bleek besmet te zijn met Covid19.

Hij zei dat 13 toeristen in dezelfde groep gisteravond “besloten” had terug te vliegen, terwijl een ander voor de  alternatieve lokale quarantainevoorziening koos.

Het bevel tot sluiting van de school werd gedeeld door het Phuket COVID-19-centrum op zijn Facebook.  Op bevel van de provincie moeten alle scholen van 12 tot 23 juli sluiten en overschakelen naar online lessen.

De sluiting van twee weken volgt op een vergadering van de provinciale controlecommissie voor besmettelijke ziekten, die zijn bezorgdheid uitte over een stijging van het aantal COVID-19-patiënten onder de 18 jaar.

De schoolsluiting werd voorgesteld uit bezorgdheid over het ontstaan ​​van schoolclusters waar mensen onder de 18 jaar niet worden gevaccineerd en niet volledig kunnen voldoen aan de COVID-19-beperkingen.

Studenten onder de 18 jaar die niet zijn gevaccineerd, moeten bij binnenkomst in de provincie een door hun school uitgegeven studentenkaart tonen en bij aankomst een COVID-19-test afleggen.  De commissie besprak ook het aanscherpen van het screeningsproces voor lokale bezoekers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Eén gedachte over “De eerste Delta infectie op Phuket bevestigd, waarna het eiland besluit om alle scholen voor 2 weken te sluiten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!