De DRT gaat de lawaaioverlast en de veiligheidsproblemen op de rode lijnroute van Bangkok aanpakken

BANGKOK:- Het Departement of Rail Transport (DRT) heeft een onderzoek uitgevoerd naar klachten van bewoners dat sinds de op 2 augustus geopende rode treinlijn van de stations Bang Sue naar Rangsit overmatig lawaai zou veroorzaken.

“We hebben technici gestuurd om geluidsmeters te gebruiken om het geluidsniveau langs sporen in die gebieden te controleren en zouden binnenkort de resultaten moeten hebben”, zo vertelde de directeur van de DRT Khun Kittiphan Panchan woensdag.

“In eerste instantie overweegt de DRT om geluidsschermen langs de sporen in woonwijken te installeren om de impact op omliggende gemeenschappen te minimaliseren”, zei hij.

Khun Kittiphan zei ook dat tijdens het onderzoek ambtenaren ontdekten dat kabels bij spoorassentellers verdwenen waren, waardoor het mechanische systeem onbruikbaar werd.

 “We denken dat iemand het railsysteem heeft gesaboteerd ingebroken om de kabels te stelen”, zei hij.

“De DRT zal extra CCTV-camera’s installeren in risicovolle gebieden, het aantal bewakers vergroten en parkeerplaatsen op aansluitende sporen schrappen om indringers te voorkomen”, zo beëindigde hij het interview.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!