Phuket wordt geconfronteerd met een tekort aan ziekenhuisbedden terwijl COVID-19 zich over het hele eiland verspreidt

PHUKET:- Het eiland Phuket wordt geconfronteerd met een kritiek tekort aan bedden, aangezien Covid19 virus zich over het hele eiland verspreidt, zo liet de directeur van het Wachira Phuket Hospitaal gisteren weten.

Chalermpong Sukhonthaphol, directeur van het ziekenhuis, zei dat de bedbezetting door patiënten met milde symptomen in veldhospitalen en verdere gemeenschapsisolatiefaciliteiten 80% bedraagt.

Ondertussen heeft de bezettingsgraad in overheids- en privéziekenhuizen hun capaciteit met 119% overschreden, waardoor ziekenhuizen gedwongen worden Covid19 patiënten op andere afdelingen te plaatsen.

Dr. Sukhonthaphol zei dat de provincie van plan is om gematigde patiënten over te brengen naar veldhospitalen, terwijl patiënten met milde aandoeningen naar ziekenhuizen zullen worden overgebracht en dat thuisisolatie meer ruimte biedt voor kritieke Covid19 patiënten.

De provincie heeft meer dan 70.000 doses uit Spanje en Japan afkomstige vaccins door de regering toegewezen gekregen, het doel is nu om deze maand 300.000 mensen te vaccineren, zo vertelde Dr. Sukhonthaphol.

Het plv. hoofd van volksgezondheidsdienst van Phuket, Khun Muanprae Boonlom, zei dat er vanaf woensdag 244 nieuwe gevallen en drie sterfgevallen zijn gemeld.

Er liggen 3.549 Covid19 patiënten in ziekenhuizen, 4.434 zijn ontslagen en 1.178 behandeld in gemeenschapsisolatie. Verder zouden er 93 patiënten in de Phuket Sandbox zijn, 23 met het virus uit het buitenland en 10 uit andere provincies.

De dagelijkse nieuwe gevallen van de provincie zijn geregistreerd bij meer dan 200 nadat negen uitbraken hebben plaatsgevonden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!