De dierentuin van Chiang Mai in Noord-Thailand heeft een noodoefening voor vangen van ontsnapte struisvogels gehouden

CHIANG MAI:- Struisvogels zijn misschien loopvogels, maar worden in de dierentuin van Chiang Mai nog steeds als vluchtgevaarlijk beschouwd. In een zgn. emu-zingoefening die deze week werd gehouden, simuleerde het dierentuinpersoneel een ontsnappingssituatie voor struisvogels om ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid zijn in het geval dat één van de grote vogels het op het lopen zet.

Hoewel de man in het struisvogelkostuum er misschien niet al te dreigend uitziet, zijn struisvogels eigenlijk heel gevaarlijke vogels.  Een bange struisvogel een snelheid van ruim 70 kilometer per uur halen en kan schoppen geven waarmee leeuwen en andere grote roofdieren, zoals “mensen”, zomaar kunnen worden gedood.

Struisvogels die mensen doden is zeldzaam, maar het gebeurt wel zo nu en dan. Één gemiddelde volwassen struisvogel kan 150 – 160 kilo en met hun scherpe klauwen, zware voeten en krachtige snavels zijn er verschillende manieren waarop een struisvogel een mens om het hoekje kan helpen.  In Zuid-Afrika doden struisvogels elk jaar twee of drie mensen.

Afgelopen dinsdag om 13.30 uur brak een “struisvogel” uit de Afrika Zone en zette er de spurt in door de dierentuin van Chiang Mai.  Tijdens de oefening kregen dierentuinpersoneel en dierenartsen de kans om te oefenen hoe ze met elkaar kunnen coördineren en het gebied kunnen beheersen om de struisvogel veilig terug in zijn hok te krijgen en bezoekers veilig te houden.

Helaas heeft u nieuwsbeer geen videoclip kunnen vinden, maar bij het bekijken van de foto’s kunt u zich wellicht voorstellen dat dit een koddig gezicht moet zijn geweest, maar het dierenpersoneel wist wel de struisvogel op tijd te vangen, het arme beest zag géén kans om zijn kop in het zand te steken.

Het lijkt alsof het dier voor een misdrijf werd gearresteerd  maar de “struisvogel” werd veilig en wel door het personeel van de dierentuin naar zijn hok gebracht, terwijl hij achter een man loopt die iets draagt ​​dat lijkt op een gigantisch visnet.

In hun Facebook-bericht zei Chiang Mai Zoo dat ze de oefening hebben uitgevoerd om de veiligheid van bezoekers te waarborgen en hen te helpen zich zelfverzekerd en gelukkig te voelen in de dierentuin.  De dierentuin voegde eraan toe dat ze alle Covid19 preventiemaatregelen volgen die zijn vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid.

Vorig jaar september ontsnapte een struisvogel uit een boerderij in Chonburi, waardoor er een verkeersopstopping ontstond.  Het kostte de politie toen bijna twee uur om de vogel te vangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Chiang Mai Zoo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!