De Chatuchak-markt in Bangkok gaat half april weer zes dagen per week open

~VAN ALLE MARKTEN THUIS ZIJN~
(Veel weten)

BANGKOK:- De Bangkok Metropolitan Administration (BMA) heeft besloten de lockdown-maatregelen op Chatuchak Market te versoepelen.

De handelaren mogen hun winkels doordeweeks openen, behalve op maandag, zo verklaarde Wanlaya Wattanarat, de plv. secretaris van BMA. De markt was eerder gesloten op weekdagen en alleen in het weekend open om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.  

Om de inkomsten voor de handelaren te verhogen, zal de markt op dinsdag, woensdag en donderdag tot 20.00 uur weer geopend worden , terwijl op vrijdag, zaterdag en zondag handelaren open mogen blijven tot 22.00 uur, “zo verklaarde deze dame.” 

“ Chatuchak zal elke maandag wel gesloten
zijn om schoongemaakt te worden. “

De BMA heeft de marktbeheerder ook bevolen om de loopbruggen binnen de markt uit te breiden door obstakels en kraampjes te verwijderen die de loopbruggen binnendringen om de drukte in de gebieden te verminderen, en om verlichting te installeren om ’s nachts winkelen te vergemakkelijken. 

Na de heropening op weekdagen zijn we van plan om rond de klokkentoren promotionele activiteiten te organiseren om klanten aan te trekken, zoals een cactus- of cadeaufestival. “

De BMA drong er ook bij meer dan 10.000 handelaren in 31 zones van de markt op aan om één vertegenwoordiger uit elke zone te sturen om deel te nemen aan vergaderingen met de BMA en de marktbeheerder om eventuele problemen aan te pakken en samen oplossingen te vinden. 

Wel moet iedere bezoekerde preventieve maatregelen van Covid19 maatregelen volgen, waaronder het dragen van een mondkapje, het in acht nemen van sociale afstand en het regelmatig wassen van handen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!