De demonstratie in Bangkok is vanmiddag neergeslagen en gedwongen om van locatie te veranderen

BANGKOK:- Het gaat er momenteel “heet” aan toe in Bangkok, de anti-regeringsprotesten zijn neergeslagen en geblokkeerd, waardoor ze minstens drie keer van bestemming moesten veranderen.

De Redem demonstranten, kwamen vanmiddag om 14.00 uur bijeen bij het Democratie Monument bijeen, met het plan om naar het Grand Palace te marcheren.

Redem (Restart Democracy) is een vorm van samenkomen zonder leiders maar met wel bewakers.  Geïntroduceerd door de Free Youth-groep in februari, kan het bestaan ​​​​uit vele pro-democratische groepen die destijds gemeenschappelijke doelen hadden.

De groep had vandaag drie eisen: generaal Prayut Chan-o-cha moet onvoorwaardelijk aftreden als premier, de budgetten voor het paleis en de strijdkrachten moeten worden verlaagd en toegewezen aan Covid-19-inspanningen, en Thaliand mag alléén mRNA-vaccins gebruiken.

Sinds het middaguur zijn een paar honderd mensen aangekomen bij het Democratie Monument De politie sloot om 12.20 uur het verkeer in de omgeving af en zei dat ze zich moesten verspreiden.

Om 13.00 uur begon de politie met het ontruimen van de omgeving.  Er zouden rubberen kogels zijn gebruikt en ten minste twee personen zijn gearresteerd.

De demonstranten werden naar de Phan Fa-brug teruggedwongen, sommigen betogers gooiden met rotjes en schoten met katapulten naar de politie.

Al snel Free Youth postte op Facebook dat de bestemming werd gewijzigd in het gouvernementsgebouw. Omdat daar ook containersmuren waren opgesteld, kondigde de luidsprekerwagen weer een bestemmingswijziging aan, nu naar het Overwinningsmonument (Victory Monument), met een geplande mars naar het 11th Infantry Regiment, waar premier Prayut verblijft.

Toen de demonstranten bij het Overwinningsmonument aankwamen en op weg waren naar Vibhavadi Road, die naar het regiment leidt, blokkeerde de politie het verkeer naar de weg met behulp van op elkaargestapelde containers en prikkeldraad, terwijl de politie achter hen stond.

De politie vertelde hen terug te gaan naar het Overwinningsmonument.

Toen enkele demonstranten probeerden de containers te verwijderen, werden om 15.30 uur op het kruispunt Din Daeng verschillende traangasgranaten op hen afgevuurd.

De politie zei dat ze rubberen kogels zouden gebruiken als de demonstranten zouden proberen door te breken

Om 17.30 uur dwong de politie ze met waterkanonnen verder terug naar het Victory Monument.

Er werden vandaag in Saraburi, Bueng Kan, Krabi, Nan, Si Sa Ket, Lampang,Nakhon Sri Thammarat, Ubon Ratchathani, Pattani, Yala en Narathiwat anti-regeringsprotesten gehouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!