De deadline voor het aanvragen van “Covid” visumverlenging in Thailand nu gesteld op 24 mei maar de immigratiedienst wordt strenger

BANGKOK:- De deadline voor het aanvragen van de 60-daagse “Covid”-visumverlengingsregeling is nog eens twee maanden verlengd.  De deadline was vastgesteld op afgelopen vrijdag 25 maart, maar de Thaise immigratiedienst heeft de deadline stilletjes teruggeschoven naar 24 mei (zoals ze in het verleden hebben gedaan).  Er is geen formele aankondiging gedaan, maar circuleert wel een ondertekend document, wat door expats op sociale media is ontdekt.

De visumverlenging is bedoeld voor diegenen die Thailand niet kunnen verlaten en niet kunnen terugkeren naar hun thuisland vanwege de aanhoudende Covid-19-situatie.  Het document zegt dat immigratieambtenaren strenger zullen zijn bij het goedkeuren van de visumverlengingen om te voorkomen dat buitenlanders in Thailand verblijven voor het “verkeerde doel”.

Nu de wereldwijde situatie met het coronavirus verbetert en Thailand op schema ligt om Covid-19 tegen 1 juli endemisch te verklaren, zijn Thaise immigratieambtenaren strenger geweest bij het afgeven van de verlengingen van het verblijf.  De afgifte van de verlengingen is ter beoordeling van de immigratiebeambte.

Onlangs is aan sommige expats met verlopen niet-immigrantenvisa, waaronder degenen die in Thailand verblijven voor werk en onderwijs, de visumverlenging van 60 dagen geweigerd.  In plaats daarvan hebben sommigen een stempel gekregen waarmee ze zeven dagen kunnen blijven om hun zaken op orde te krijgen voordat ze het land verlaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!