Albino waterbuffel tijdens het 10e festival in Uthai Thani, Thailand verkocht voor 2,5 miljoen baht

UTHAI THANI:- In Thailand is een zeldzame albino-waterbuffel verkocht voor maar liefst 2,5 miljoen baht.  De twee trotse nieuwe eigenaren van de albino buffel, Duangphet genaamd, reisden naar het 10e Uthai Thani Buffalo Festival om het dier in ontvangst te nemen en naar zijn nieuwe thuis op Harley Buffalo Farm in Chon Buri te brengen.  De twee buffel-liefhebbers zeiden dat ze de albinobuffel hadden gekocht om te fokken, zodat ze konden helpen het aantal van deze speciale soort waterbuffel uit te breiden.

De vorige eigenaar van Duangphet van het Tik Kwai Thai-huis in de provincie Kamphaeng Phet heeft nog hogere aanbiedingen gekregen voor het dier, een twee jaar oude mannelijke albino-waterbuffel, maar koos Chaiyong en Amarin van Harley Farm vanwege hun goede bedoelingen.

Khun Chaiyong en Amarin hebben een passie voor het behoud van waterbuffels en ze zijn vastbesloten om met Duangphet te fokken om het aantal albino-waterbuffels te laten groeien.  Zodra het paar Duangphet voor het eerst zag, vonden ze hem mooi en wisten ze dat ze hem wilden kopen, zeiden ze.

Harley Farm onderhandelde ongeveer een maand met Tik Kwai Thai House voordat ze overeenkwamen om Duangphet te verkopen voor 2,5 miljoen baht, die door Khun Chaiyon en Amarin op het 10e Uthai Thani Buffalo-festival na enig handje klap betaald werd.

De partners van Harley Farm hebben beloofd goed voor Duangphet te zorgen. Een gewone volwassen waterbuffel, die eeuwenlang door Thaise boeren wordt gebruikt om rijstvelden te ploegen, wordt verkocht voor ongeveer 50.000 baht, afhankelijk van het ras en de grootte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!