Slachtoffers van nepvouchers eisen actie tegen een reisbureau in Pattaya

CHONBURI:- Boze slachtoffers die zijn verleid tot het kopen van valse vouchers ter waarde van miljoenen baht, eisen onmiddellijke politieactie tegen een in Chonburi gevestigde reisorganisatie na zes maanden aan het lijntje gehouden te zijn.

Zestig slachtoffers hebben een brief ingediend bij de commissaris van het Centraal Onderzoeksbureau met het verzoek om gevolg te geven aan hun klachten over oplichting om valse vouchers te kopen van de Color Ocean Group.

Een medewerkster van de Color Ocean Group, die niet is betaald sinds ze voor het bedrijf begon te werken, onthulde dat honderden mensen zijn gedupeerd in het nepvouchersysteem voor restaurants en accommodaties in Pattaya.

De advocaat van de slachtoffers, Khun Ratchapon Sirisakorn, diende gisteren de klachten van zijn cliënten in bij de CIB in Bangkok omdat de oorspronkelijke klacht bij de politieafdeling voor consumentenbescherming en het politiebureau van Pattaya City, in februari, geen resultaat heeft opgeleverd.

Khun Ratchapon vertelde tegen media dat het bureau de vouchers met grote kortingen via Facebook Live verkocht.  Zo werden hotelvouchers ter waarde van 999 baht verkocht voor 22 baht.

Een vrouwelijk slachtoffer, Khun Prapada, onthulde dat ze de vouchers kon gebruiken die ze had gekocht toen ze oorspronkelijk in de uitverkoop gingen.  Dus besloot ze de kortingsbonnen in te slaan en door te verkopen.  De 33-jarige hoopte een winst van zo’n 300 tot 400 baht per voucher te maken. De coupons waren voor 5-sterrenhotels, zwembadvilla’s, restaurants en activiteiten in Pattaya.

De klanten van Prapada namen in november vorig jaar contact met haar op om haar te waarschuwen dat de bedrijven de vouchers begonnen af ​​te wijzen.  Ze belde Color Ocean Group, maar ze weigerden haar terug te betalen, omdat het bedrijf problemen had ondervonden.

Prapada verzamelde de namen van 700 slachtoffers, zodat ze de instantie die hen ongeveer 3 miljoen baht schuldig was, kon aanklagen.

De bovengenoemde werkneemster van Color Ocean Group, Nanthaphat, onthulde dat ze was uitgenodigd om voor het bedrijf te komen werken nadat ze een voucher had gekocht op de Facebook-pagina van het bureau.

De 39-jarige vrouw zei dat het bureau geen contractkosten betaalde aan de restaurants en accommodaties, dus die bedrijven weigerden de vouchers.

Khun Nanthaphat voegde eraan toe dat zij en 124 andere medewerkers niet zijn betaald sinds ze voor het bedrijf zijn gaan werken.  Ze zei dat ze een klacht hebben ingediend bij het ministerie van Werkgelegenheid, maar dat er niets is was ondernomen.

De hoofdinspecteur van de onderzoeksafdeling van CPPD, Teenattakorn Wattanasaengprasert, onthulde dat de zaak lang op zich liet wachten vanwege het enorme aantal slachtoffers dat de politie moet ondervragen.

 Hij voegde eraan toe dat de politie de zaak zou afronden en zo snel mogelijk een arrestatiebevel zou vragen aan de rechtbank.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!