Hua Lamphong en Mor Chit bieden vandaag in Bangkok gratis Covid19 testen aan

BANGKOK:- Vandaag worden in Bangkok gratis Covid19 testen op het treinstation van Hua Lamphong en het busstation Mor Chit aangeboden. Het gratis testprogramma is gelanceerd om te proberen de Covid19 infecties te identificeren en de verspreiding tegen te gaan wanneer mensen terugkeren naar Bangkok na een vakantie of naar familie tijdens het nieuwjaarsweekend. 

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal Controle van het Department of Disease Control, zegt dat de gratis tests bedoeld zijn om te voorkomen dat infecties op de werkplek terechtkomen als mensen terugkeren van hun reis.

Beide travel hub-locaties accepteren walk-ins die hun identiteitskaart tonen, of degenen die zich vooraf registreren via QR-code ICN Tracking.  Deelnemers aan het gratis Covid-19-testprogramma krijgen bij het inchecken een antigeentestkit, die vervolgens naar gekwalificeerde medische functionarissen wordt gebracht om de test af te nemen.

De resultaten van de Covid19 testen zullen snel worden verwerkt, waarbij een positieve of negatieve diagnose ongeveer 30 minuten na het afnemen van een test wordt geretourneerd.  De rapportage is geautomatiseerd, waarbij degenen die worden getest op het treinstation of busstation hun resultaten ontvangen door ofwel de Mor Prom mobiele app te gebruiken of door toegang te krijgen tot de resultaten door een QR-code te scannen en vervolgens hun ID-kaartnummer, telefoonnummer en een  4-cijferig registratienummer dat ze krijgen wanneer ze zich registreren voor het testen.

Voor meer informatie over een Covid-19-verzekering, KLIK HIER

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS World 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!