Premier Prayut wilt dat er 5 miljoen auto’s, ouder dan 20 jaar van de weg gehaald worden 

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha wil dat er 5 miljoen auto’s, die ouder dan 20 jaar zijn van de Thaise wegen worden gehaald om daarna gerecycled te worden. Hij verwees daarbij naar bezorgdheid over de vervuiling.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat de premier vreesde dat het toestaan ​​van ‘end-of-life’-voertuigen (ELV’s) op straat zou bijdragen aan gevaarlijke PM2.5-vervuiling in steden.  Hij ging niet in op hoe overheidsinstanties de verouderde auto’s zouden verwijderen.

Volgens gegevens van het Land Transport Department, zou Thailand meer dan 5.033.307 voertuigen hebben, die ouder zijn dan 20 jaar. Dat aantal zou de komende 20 jaar groeien tot 16 miljoen als er geen actie wordt ondernomen, aldus de woordvoerder.

Prayut vertelde dat autowrakken op de juiste manier moeten worden gerecycled, zodat hun onderdelen in de industrie kunnen worden gebruikt om het land te helpen de invoer van staal te verminderen, aldus Thanakorn.  De woordvoerder voegde eraan toe dat elk auto uit 69 procent staal bestond.

Op initiatief van de premier heeft het ministerie van Industrie een memorandum van overeenstemming ondertekend met de Industrieel Vastgoed Autoriteiten van Thailand en Ontwikkeling van nieuwe energie en industriële technologie van Japan voor een proefproject om autowrakken te recyclen.

Het “ELV-project: afgedankte voertuigen in Thailand” zou een model zijn voor het recyclen van verouderde voertuigen in Azië.

De premier wil dat alle betrokken overheidsinstanties de handen ineen slaan in een landelijke poging om autowrakken te recyclen, wat ook zou helpen het schrootafval van oude voertuigen te verminderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

3 gedachten aan “Premier Prayut wilt dat er 5 miljoen auto’s, ouder dan 20 jaar van de weg gehaald worden ”

  1. Dat noem ik nou eens een goed initiatief van deze regering, wordt tijd om die oude zooi op te ruimen. Hoop dat ze daarbij meteen de vrachtauto’s meenemen. We reageren meteen als ze wat fout doen maar misschien goed om positieve dingen te erkennen. Zijn er niet zoveel dus kleine moeite hahahaha.

  2. Hoe is het dan met gerestaureerde oldtimers moeten die ook van de weg !!
    Nu is het tijd om een autosloperij te beginnen in Thailand !!!

  3. Als die nou eens die smerige Tuk Tuks van de weg haalt of ze vervangt voor electische Tuk Tuks, daar hoor ik hem niks over zeggen.
    Die Tuk Tuks zijn nog duurder als je een gewone Taxi neemt en je zit nog eens lekkerder in een Taxi met aico !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!