De Corona sluiting brengt zeldzame dieren terug naar nationaal park Songkhla

~PRACHTIG MACHTIG~
(Geweldig om te zien)

THAILAND:- Op de Facebookpagina van de nationale parken in Thailand zijn foto’s geplaatst van neushoornvogels en andere zeldzame wilde dieren, die zich ten tijde van de parkafsluitingen weer laten zien.

Khun Parit Narasaritkul, het hoofd van het nationale park, zei dat de ontdekking van een zwerm van wel 200 neushoornvogels aantoont dat het ecosysteem van het park overvloedig is.

“Het besluit van minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silapa-archa om het park tijdelijk te sluiten tijdens de Covid-19-crisis, de controlles van parkambtenaren en de samenwerking van gemeenschappen om natuurlijke hulpbronnen te sparen, hebben hiertoe bijgedragen”, zei hij.

De parkbeambten zagen tijdens de parkcontrole ook andere wilde dieren, waaronder de grote argusfazant, herten, blauwe koraalslang met lange klieren en roodborstige bloemenpikvogels.

“De blauwe langklierige koraalslang is bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar niet meer gezien”, zei hij.

Het 137.800-rai Khao Nam Khang National Park – in 1990 uitgeroepen tot 65e nationale park van Thailand – strekt zich uit over de districten Na Thawi en Sadao van Songkhla.  De naam, wat zich vertaalt naar “dauwberg”, werd gekozen door de lokale bevolking die dauw op de top had gezien.  Omdat het op de grens tussen Thailand en Maleisië ligt, werd het tot de jaren tachtig gebruikt als basis door Maleis-Chinese communistische opstandelingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!