Buitenlandse Facebook-gebruiker laat weten dat de taxitarieven op Phuket opgekrikt worden

~IEMAND EEN POOT UITDRAAIEN~
(Iemand afzetten)

PHUKET:- Een Thaise toerist heeft de negatieve ervaring van een buitenlandse toerist inzake de te berekenen taxitarieven in Phuket op social media bekend gemaakt, amper een paar uur later werd de posting door een Thaise man gedeeld, waarna deze viraal over het net ging.

“Bij eerste aankomsten zijn belangrijke mensen, zoals  acteurs en actrices aanwezig die het toerisme in de provincie moeten gaan promoten.  Hoe kan dit als de taxitarieven te hoog berekent worden, zo vroeg Khun Nattakorn Ruengroj zich af.

Hij riep de Thaise regering ook op om onmiddellijk stappen te ondernemen om dit probleem aan te pakken voordat de reputatie van Phuket verder wordt geruïneerd.

In de oorspronkelijke post zei een buitenlander dat een hotel in de omgeving van Patong hem 900 baht vroeg voor een transfer vanaf het vliegveld.

“Ik weet dat ik in het verleden niet zoveel heb betaald om naar Patong te gaan, hetzelfde hotel, en ik zie dat sommige mensen 700 baht betalen via hun hotel”, aldus de buitenlandse toerist.

Het Phuket Provincial Transport Office zei dat het hotel in kwestie de transferkosten nu heeft verlaagd tot ongeveer 700 baht.  Het kantoor voegde eraan toe dat de reiziger op 14 juli in Phuket zal landen.

“Het kantoor heeft taxibedrijven opgedragen hun tarieven te verlagen om de reputatie van de provincie te behouden”, aldus het transportkantoor.

 Het heeft ook gezegd dat reizigers een taxi kunnen bellen via de Hello Phuket-app, aangezien de 675 taxi’s die in de app zijn geregistreerd, tarieven in rekening brengen in overeenstemming met de voorschriften van het ministerie van Transport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!