De Chocolade van Nakhon Si Thammarat

~DIE HEEFT CHOCOLADEVINGERS~
(Iemand die veel uit de handen laat vallen; geen kracht in de vingers heeft)

NAKHON SI THAMMARAT:- Preecha Inkong woont in de wijk Tha Sala in Nakhon Si Thammarat, een gebied dat bekend staat om zijn hoogwaardige cacaobonen. Hij en zijn vrouw Janejira leerden enkele jaren geleden chocolade maken voordat ze besloten om Rose Cocoa Garden te openen.

Ze produceerden in het verleden ook al chocolade maar dat was uitsluitend voor eigen gebruik bedoeld. Maar tegenwoordig biedt de familie allerlei chocoladeproducten te koop aan. Ze hebben tevens hun huis en werkplaats geopend voor toeristen om het proces van het maken van romige chocolade te leren.

“Van boon tot reep” is het concept van hun service. Bezoekers krijgen de kans om een ​​cacaoplantage te bezoeken die verse cacaovruchten levert aan Preecha. Ze kunnen daar het verse witte vruchtvlees van de cacaoboon proeven en leren hoe ze cacaomassa en chocoladelikeur kunnen maken.

Het proces voor het maken van de cacaomassa duurt ongeveer 20 dagen, beginnend met het fermenteren van rijpe cacaobonen gedurende een week en door ze vervolgens nog een week in de zon te drogen.

De bonen worden vervolgens geroosterd en daarna gepeld. De geroosterde boon wordt vervolgens in een machine verwerkt tot een romige en gladde vloeistof, wat normaal gesproken ongeveer vier dagen duurt. De smaak van de cacaomassa is nu nog niet zoet maar nootachtig, bitter en een beetje zuur. Melk en suiker worden later toegevoegd om er chocolade van te maken.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!