Tuimelaar uit kanaal in de provincie Trat gered

~KROMME SPRONGEN MAKEN~
(Alle moeite doen om zich uit een situatie te redden)

TRAT:- Het personeel van het Marine and Coastal Resources Office heeft deze week een tuimelaar gered die in het irrigatiekanaal van Khao Saming in de provincie Trat dreef. De ambtenaren probeerden de dolfijn in het nauw te drijven door een visnet uit te werpen en konden het na ongeveer een uur proberen met succes afronden.

De dolfijn werd vervolgens naar de Trat Navy Supply Base in het district Laem Ngob gebracht voor een gezondheidsonderzoek door dierenartsen. 

Voorafgaande inspectie wees uit dat de dolfijn een snijwond had op zijn zijflank had en dat het uitgeput was door steeds het vangnet van de ambtenaren te ontwijken.

De dolfijn is ongeveer 180-200 centimeter lang en weegt 120-150 kilogram, terwijl de leeftijd en het geslacht nog onbekend zijn.  Ambtenaren speculeerden dat het dier misschien in het kanaal was gezwommen om op kleinere vissen te jagen en daarna gewond raakte.

 Dierenartsen zeiden dat de dolfijn op de marinebasis zou worden gehouden totdat hij gezond genoeg was om weer in zee te worden vrijgelaten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!