De centrale bank van Thailand plant verdere noodmaatregelen

~VOOR IEMAND IN HET KRIJT TREDEN~
(Iemand helpen)

BANGKOK:- Na de nieuwe uitbraak van Covid19 virus wil de centrale bank besluiten over noodzakelijke hulpmaatregelen en andere programma’s om de zwaar noodlijdende economie te ondersteunen.  

De Bank of Thailand (BoT) volgt de situatie op de voet en overlegt met de verantwoordelijke autoriteiten over hulp aan particuliere debiteuren door middel van ondersteuningsmaatregelen en schuldbemiddeling.  

Het monetair beleid zal ervoor zorgen dat financiële omstandigheden geen belemmering vormen voor economisch herstel, aldus de gouverneur van het BoT, Khun Sethaput Suthiwartnarueput.  

Vorige maand keurde de regering voor 350 miljard baht aan financiële maatregelen goed om de economie te helpen het hoofd te bieden aan de gevolgen van de virusuitbraak.  De van toerisme afhankelijke natie worstelt met de derde golf van OCoronavirus, die een klap opvangt voor het toch al langzame economische herstel van het land.  

De nieuwe uitbraak, die goed is voor een derde van de eerdere gevallen in Thailand, komt op een moment dat het land voorzichtige stappen onderneemt om na een jaar van verscherpte grenscontroles weer open te gaan voor buitenlandse bezoekers. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: BoT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: BoT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!