Ratsadon-demonstratieleider Parit Chiwarak alias “de pinguïn” blijft “voorlopig” in hechtenis

~HET BEEN STIJF HOUDEN~
(Niet toegeven)

BANGKOK:- De leider van de Ratsadon-demonstraties, Parit Chiwarak alias “Penguin” weigerde een vergadering bij te wonen op maandag van de strafrechtbank om deel te nemen.  Het bewijsmateriaal in de lopende procedure tegen hem wegens majesteitsschennis moet worden onderzocht.  

Parit is al 30 dagen in hongerstaking en kwam naar het gerechtsgebouw in een rolstoel en met infuusvloeistoffen.  Hij wordt beschuldigd van het overtreden van de wet tegen majesteitsschennis toen hij vorig jaar op 14 en 15 november de MobFest-rally’s op het kruispunt van Kok Wua en het nabijgelegen Democracy Monument leidde.

Hij werd in hechtenis genomen nadat zijn verzoek om borgtocht was afgewezen.  De rechtbank stond hem toe kort te spreken met zijn moeder, zus en twee vrienden van de Thammasat Universiteit.  

Khun Parit weigerde de 32 getuigen die door de aanklager waren voorgedragen te accepteren en stond erop dat zijn detentie onrechtvaardig was, aangezien hij nog niet was veroordeeld.  De detentie belette hem een ​​volledige juridische verdediging op te bouwen en dat maakt het proces onrechtvaardig.  Hij zou blijven weigeren zijn zaak te zien totdat hij op borgtocht werd vrijgelaten.  

De eerste hoorzitting van de getuigen van de aanklager is op 25 juni en de getuige van de verdediging op 13 augustus.  Parit’s advocaat, Krissadang Nuttajaras, vertelde de media dat als hij veroordeeld zou worden, zijn cliënt waarschijnlijk een gevangenisstraf van ten minste 50 jaar zou krijgen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!