De burgerbevolking van Thailand vreest dat heropening op 1 november een nieuwe uitbraak zal veroorzaken

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek blijkt dat meer dan 70 procent van de Thais bang is dat de heropening op 1 november een nieuwe golf van Covid19 infecties zal veroorzaken, vooral als pubs, bars en uitgaansgelegenheden vanaf 1 december heropend worden.

Meer dan de helft van de respondenten in deze landelijke enquête zei echter te hopen dat de heropening het economisch herstel van Thailand een boost zal geven.

De enquête werd uitgevoerd door de Bangkok Poll van de Universiteit van Bangkok en omvatte 1.173 respondenten uit het hele land.

Uit het onderzoek bleek dat 46,3 procent van de deelnemers gelooft dat de algemene toestand van Thailand na de heropening zal verbeteren, 27,5 procent geloofde dat de situatie zou verslechteren en 26,2 procent zei dat er niets zal veranderen.

Ook bleek dat 51,1 procent van de ondervraagden hoopt dat de economie van Thailand zal verbeteren als deze eenmaal heropend is, terwijl 43,4 procent hoopt dat de heropening restaurants en winkels zal helpen en 42,7 procent hoopt dat de heropening meer banen zal creëren en het inkomen van mensen zal verhogen.

72 procent zei echter erg bezorgd te zijn dat de heropening van Thailand vanaf vandaag nieuwe infecties zal veroorzaken, terwijl 28 procent zich slechts een beetje zorgen maakte.

Op de vraag welk onderwerp het meest zorgwekkend was, zei 72 procent dat ze zich zorgen maakten over de opening van pubs, bars en karaoke-outlets vanaf 1 december. Van hen gelooft 66,5% dat het besluit om volledig gevaccineerde toeristen uit landen met een laag risico toe te laten  binnenkomen zonder quarantaine zal een nieuwe uitbraak veroorzaken.

Ondertussen zei 62,4 procent dat ze de beslissing om restaurants in Bangkok, Krabi, Phang Nga en Phuket drank te laten serveren het meest zorgwekkend vonden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!