DSI Thailand arresteert eindelijk de vermeende sekshandelaar twee maanden na een noodoproep van slachtoffer uit Dubai

SAMUT SAKHON:- Een sinds september gezochte verdachte van sekshandel werd eindelijk vlak voor het weekend opgespoord en gearresteerd in de provincie Samut Sakhon.  De zaak kwam aan het licht toen een Thaise vrouw op 19 september vanuit Dubai via internet een smeekbede om hulp deed.

De verdachte Thaise man zou veel Thaise vrouwen hebben misleid tot de sekshandel in de Verenigde Arabische Emiraten met beloften van goedbetaalde banen in massagesalons.

De slachtoffers bevonden zich met enorme schulden en leefden in erbarmelijke omstandigheden, maar konden niet ontsnappen omdat hun paspoorten in beslag waren genomen.

Het Departement van speciaal onderzoek, het DSI geheten, zei dat de zaak verder zal worden onderzocht en dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen buitenlanders die in verband worden gebracht met de zaak.

Het DSI waarschuwde de Thais ook om géén vertrouwen te hebben in bureaus die beweren massagebanen te bieden met een goed inkomen in het buitenland, vooral in landen als Zuid-Korea, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

Gevallen of tips met betrekking tot mensenhandel worden vertrouwelijk worden gemeld via de DSI 1202-hotline of door te schrijven of het kantoor in het Lak Si-district van Bangkok te bezoeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!