De burgemeester van Pattaya ziet het succesvolle vuurwerkfestival als het hoogtepunt van het jaar 

PATTAYA:- Het Internationale Vuurwerkfestival dat dit jaar in Pattaya werd gehouden, wordt geprezen als een groot succes, aldus burgemeester Poramet Ngampichet, die de pers te woord stond.

Het festival, dat plaatsvond van 24 tot 25 november, kende een enorme stijging in het aantal hotelboekingen, die binnen enkele dagen na de aankondiging van het evenement compleet volgeboekt waren. De festiviteiten trokken niet alleen bezoekers die naar het vuurwerk op het strand wilden kijken, maar ook enthousiastelingen die kozen voor boottochten in de baai van Pattaya.

Het stadsbestuur van Pattaya, onder leiding van burgemeester Poramet, implementeerde verschillende initiatieven om het evenement inclusief en nuttig voor de lokale gemeenschap te maken. Als eerste in zijn soort werden 600 kraampjes opgezet waar de lokale bevolking hun waren kon verkopen en inkomsten kon genereren voor de inwoners van Pattaya. Het besluit om af te zien van standgelden was bedoeld om lokale ondernemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de economische impact van het festival zich uitstrekt tot op lokaal niveau.

Tijdens het festival stroomden dagelijks ruim 200.000 toeristen naar het drie kilometer lange Pattaya Beach. Velen kozen ervoor om het vuurwerk te bekijken vanuit hotelkamers en restaurants die optimale uitkijkpunten boden. Poramet sprak zijn tevredenheid uit over de positieve reacties van toeristen en wees op de belangrijke bijdrage van het festival aan het stimuleren van de lokale economie.

Als reactie op zorgen over het verkeer en ongereguleerde transportdiensten werkte de regering van Pattaya samen met lokale wetshandhavings- en verkeersautoriteiten. Er zijn maatregelen genomen om het verkeer te optimaliseren en de algehele ervaring voor bewoners en bezoekers te verbeteren. 

De burgemeester verzekerde ook dat bij toekomstige evenementen relevante autoriteiten, zoals de verkeerspolitie en de afdelingen vervoersvergunningen, betrokken zullen zijn om ongeoorloofde toestroom van voertuigen te voorkomen en aanverwante problemen aan te pakken.

Terugkijkend op de uitdagingen van dit jaar, met name het negatieve imago dat wordt gecreëerd door ongeautoriseerde taxichauffeurs, benadrukte Poramet de voortdurende inspanningen om de situatie te verbeteren. Hij onderstreepte het belang van samenwerking met wetshandhavers om problemen in verband met illegale transportdiensten aan te pakken. 

De burgemeester dankte ook de politie van Pattaya voor hun voortdurende steun en prees de waakzaamheid van de bewoners bij het melden van overtredingen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!