Strandexploitanten van Pattaya gewaarschuwd om geen misstanden aan te gaan

PATTAYA:- Gemeenteambtenaren van Pattaya hebben naar aanleiding van klachten van toeristen op het strand inspecties uitgevoerd en waarschuwingen uitgegeven. Sommige exploitanten van stranddiensten zouden tijdens het festival de toegewezen ruimte te hebben overschreden en exorbitante prijzen voor de service hebben berekend.

De inspectie was naar aanleiding van berichten dat sommige exploitanten een buitensporig aantal strandstoelen en parasols hadden ingezet, waardoor de door de stad vastgestelde grenzen werden overschreden. Deze overbevolking beperkte niet alleen de toegang van toeristen tot het strand, maar leidde ook tot hogere servicekosten, wat tot ontevredenheid onder bezoekers leidde. 

De geĆÆnspecteerde operators bleken stoffen en plastic stoelen ver buiten de aangegeven grenzen te hebben geplaatst. Dit resulteerde in minimale zitruimte voor toeristen, wat ambtenaren ertoe aanzette waarschuwingen te geven en onmiddellijke naleving van de vastgestelde regelgeving te eisen.

Burgemeester Poramet Ngampichet benadrukte het belang van het naleven van de stadsregels en moedigde exploitanten aan om samen te werken om toeristen een comfortabele ervaring te bieden.

Bovendien bleken sommige exploitanten hogere tarieven in rekening te brengen dan die van de stad. Het standaardtarief voor een stoel was 50 baht, maar bepaalde exploitanten vroegen 100 baht.  Ambtenaren waarschuwden voor dergelijke praktijken en drongen er bij exploitanten op aan de vastgestelde prijsrichtlijnen te volgen.

Burgemeester Poramet herinnerde exploitanten eraan dat het overtreden van de regelgeving zou kunnen leiden tot onmiddellijke opschorting van de diensten gedurende 15 dagen. Toeristen werden aangemoedigd om gevallen van te hoge tarieven te documenteren door middel van foto’s, zodat de autoriteiten snel actie konden ondernemen tegen exploitanten die zich niet aan de regels hielden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!