De BTS klaagt de hoofdstad Bangkok aan voor de 12 miljard baht groene lijnschuld

BANGKOK:- Het management van de BTS Skytrain Bangkok Mass Transit System (BTSC) klaagt het stadhuis aan voor 12 miljard baht die het verschuldigd is voor de exploitatie van de verlenging van de “Green Line” , zo liet de CEO van de BTSC, Khun Surapong Laoha-Unya aan de Thaise pers weten.

BTSC heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) bij de administratieve rechtbank.

Het bedrijf is ook bezig met het verzamelen van documenten en ander bewijs om een ​​rechtszaak aan te spannen waarbij de BMA 20 miljard baht claimt voor de aankoop van treinbesturingssystemen voor de uitbreiding.

Deze actie komt nadat de BMA naar verluidt de deadline voor het aflossen van schulden in april niet had gehaald.

Khun Surapong zei dat de achterstallige betaling, in totaal bijna 30 miljard baht, gevolgen had voor het bedrijfsleven en dwong de BTS  om geld te lenen.  Hij voegde eraan toe dat de Green Line-extensie nog steeds gratis te gebruiken is in overeenstemming met de bestelling van de BMA, die niet was gewijzigd.

 “Of ze [BMA] besluiten om tarieven te innen of niet, is niet aan BTS.  Het is de taak van de BMA om te beslissen”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!