De brand in chemische fabriek in Samut Prakan in Thailand onder controle

~BRANDMEESTER~
(Het is het sein dat de brandweer afgeeft voor de situatie waarin de brand onder controle is.

SAMUT PRAKAN:- De redactie van Olleke Bolleke in Thailand kreeg zojuist het bericht binnen dat de verzamelde brandweer van Thailand er deze dinsdagmorgen in geslaagd was om de grote brand in de chemische fabriek van de Ming Dih Company in de provincie Samut Prakan onder controle te krijgen.

Het duurde ongeveer 25 uur om de brand te blussen, nadat deze uitbrak in een magazijn waar plastic pellets en andere chemicaliën werden opgeslagen en zich verspreidde en enorme pluimen van gevaarlijke dampen de lucht in wierp en de evacuatie van veel mensen die binnen een straal van 5 km van de fabriek woonden, dwong. Bij deze verzengende brand kwam een vrijwillige brandweerman om het leven en raakten er 39 mensen gewond.

Gisteravond rond middernacht vertelde de gouverneur van Samut Prakan, Khun Wanchai Kongkasem, op een persconferentie dat brandweerlieden erin waren geslaagd drie kleppen op tanks met chemicaliën te sluiten en dat de vlammen waren gedoofd, waardoor de uitstoot van dikke zwarte rook werd verminderd.

Hij zei dat het sluiten van de kleppen de brandstof die het vuur voedde, de opgehoopte hitte rond de tanks en het explosiegevaar van de opgeslagen chemicaliën zal verminderen.

Ongeveer een half uur na de aankondiging van de gouverneur meldden functionarissen ter plaatse echter dat de vlammen opnieuw waren uitgebroken en zich snel naar de brandstoftank hadden verspreid. Zwarte rook, die net was verdwenen, kwam weer boven en dwong brandweerlieden en andere functionarissen om snel het terrein te verlaten en de brand vanaf een veilige afstand te observeren. Er werden meer explosies gehoord.

Om ongeveer 1 uur ’s nachts kregen alle reddingswerkers van de Ruamkatanyu Foundation, die zich voor het plastic productbedrijf hadden verzameld, het bevel om onmiddellijk te evacueren.

De initiële schade wordt geschat op ongeveer 700 miljoen baht. De gouverneur vertelde de media gisteravond rond 20.00 uur dat 177 mensen een klacht hadden ingediend bij de politie van Bang Kaeo, om schadevergoeding van het bedrijf te eisen voor schade aan hun eigendommen.

Tijdens de brand gisteren werden helikopters van de landmacht en de afdeling Rampenpreventie en -bestrijding ingezet om de brand met chemisch schuim te helpen blussen. Bij het vallen van de avond werden deze operaties opgeschort vanwege het gebrek aan licht en het gevaar voor het vliegtuig. Brandweerlieden op de grond bleven het vuur bestrijden met water en chemisch schuim.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!