De bosbrand in het district Samoeng in Chiang Mai met behulp van helicopters bedwongen

~HET BRANDDE ALS ÉÉN FAKKEL~
(Zeer fel branden)

CHIANG MAI:- Volgens de minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu Varawut Silpa-archa is de sinds zondag woedende bosbrand op Doi Samoeng in Chiang Mai onder controle gebracht.

De minister sprak van angstaanjagende taferelen waarbij de brand in verschillende hotspots meters boven de grond rees.  Het vuur trok de hele maandag door het bos, maar werd dinsdag onder controle gebracht, zei hij.

De bluswerkzaamheden om de brand in te blussen werden belemmerd door het ruige terrein dat moeilijk toegankelijk was.

Khun Varawut zei dat brandweerlieden hun toevlucht namen tot het bouwen van vuurbuffers om de verspreiding van het vuur te stoppen.  Toen het vuur deze buffers op zijn weg tegen kwam, vloog het vuur er overheen en verklaarde waarom sommige branden in hogere gebieden spontaan ontstonden.

De minister bood zijn excuses aan aan de lokale bewoners voor het leed dat door de brand was veroorzaakt.

Khun Jakkra Ditsayanan, hoofdcommandant van de Brandweer Samoeng zei dat de brand uitbrak in de bergen van Ban Sala in tambon Samoeng Tai.

Een gecombineerd team van snel inzetbare brandweerlieden van andere regio’s en getrainde vrijwilligers hebben urenlang gewerkt om de brand te bestrijden en om bufferzones te graven.

Tegelijkertijd had het ministerie twee helikopters gestuurd om water op het vuur te dumpen, wat de verspreiding ervan heeft helpen vertragen.  Een lokale bron zei dat de brand hevig en moeilijk te beheersen was.

Toen de brand was ingedamd, voerden de autoriteiten luchtkwaliteitscontroles uit, waarbij werd vastgesteld dat de fijnstofvervuiling met fijnstof (PM) 2,5 schommelde rond 125 microgram per kubieke meter (µg / m3) in het district Samoeng, wat veel groter is dan de zogenaamde ”  veilig “niveau van 50 µg / m3.

Er werd voorspeld dat de vervuiling zou afnemen met het aantrekken van de wind en de voorspelling voor regen voor dinsdagmiddag. Kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met allergieën of aandoeningen van de luchtwegen werd geadviseerd om extra voorzichtig te zijn.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!